Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020 10:19

Ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Υπαπαντής με την έκπτωση από το έργο της ανάπλασης, ζητά ο Μάκαρης

ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 
Η ανάδειξη των αρχαιοτήτων στην πλατεία της Υπαπαντής μπορεί να γίνει με χρηματοδότηση από την έκπτωση που έχει δοθεί για το έργο της ανάπλασης στην ίδια περιοχή, προτείνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες”, Μανώλης Μάκαρης. Επιπλέον επικρίνει την παρέμβαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου και πρώην δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ή θα γίνει το έργο της ανάπλασης ως έχει σχεδιαστεί ή τα χρήματα θα πάνε σε άλλο έργο της Περιφέρειας…

Συγκεκριμένα ο Μανώλης Μάκαρης ανακοίνωσε: “Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η παρέμβαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου  Π. Νίκα , κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας  η οποία είχε ως στόχο την καταψήφιση του αιτήματος ανάδειξης των αρχαίων της πλατείας Υπαπαντής που κατέθεσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. 

   Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας και να υπενθυμίσουμε στον κ. Νίκα ότι: Η Καλαμάτα εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη" λόγω πληθυσμού ως η μεγαλύτερη αστική περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Συνεπώς, είναι αδύνατη η μετακίνηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης σε άλλη πόλη. 

   Η πρότασή μας είναι να ζητηθεί από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου  τροποποίηση του έργου ανάπλασης της πλατείας της Υπαπαντής με  ένταξη του υποέργου «αποκάλυψη και ανάδειξη των αρχαίων» που θα χρηματοδοτηθεί από την προσφερόμενη σημαντική έκπτωση του αρχικού έργου.

Είναι βέβαιο ότι οι προσπάθειες θα ενταθούν και η ανάδειξη των αρχαιοτήτων στην πλατεία Υπαπαντής θα απασχολήσει σύντομα και πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να ληφθεί -νηφάλια και χωρίς κομματικές αγκυλώσεις- η κρίσιμη απόφαση που θα σηματοδοτήσει το μέλλον του Δήμου Καλαμάτας.Μανώλης Μάκαρης

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

«Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες”