Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020 14:39

Και με μηχανές η Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας

ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ 
Τις δύο καινούργιες μηχανές που απέκτησε η Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας, η οποία με τα μέσα αυτά έχει μεγαλύτερη δυνατότητα πιο άμεσης αντιμετώπισης συμβάντων, παρουσίασαν το πρωί ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας, Γιώργος Πετρόπουλος και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου για τη Δημοτική Αστυνομία, Κώστας Παπαδάκης. Είναι μηχανές 250 κυβικών εκατοστών, μάρκας Benelli, οι οποίες κινούνται με άνεση και στην άσφαλτο και στο χώμα…

Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά την παρουσίαση υπογράμμισε ότι ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας είναι σημαντικός και θα γίνει ακόμη πιο πολύ το αμέσως επόμενο διάστημα, με τη λειτουργία του Συντονιστικού Κέντρου για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία. 

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι η Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας παρακολουθεί στενά τα θέματα της ελεγχόμενης στάθμευσης, εποπτεύει τη λειτουργία της Κεντρικής Αγοράς, κάνει ελέγχους για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου. 

Σε ό,τι αφορά το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην υπογραφή της έναρξης της λειτουργίας του, χθες, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον ίδιο. Όπως επανέλαβε, το Κέντρο θα στεγαστεί στο Δημαρχείο της Αριστομένους, θα γίνει εκπαίδευση των δημοτικών αστυνομικών “και είμαστε σίγουροι ότι θα φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα”. 

Ο δήμαρχος Καλαμάτας επισήμανε ότι η Δημοτική Αστυνομία στελεχώνεται από 20 εργαζόμενους, διαθέτει δύο επιβατικά αυτοκίνητα, ένα αγροτικό 4Χ4, ηλεκτρικά ποδήλατα και τώρα τις δύο καινούργιες μηχανές. 

Τέλος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στη Δημοτική Αστυνομία, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε ώρα και μέρα τίθενται στη διάθεση της Υπηρεσίας και των πολιτών εφόσον κριθεί απαραίτητο, όπως επίσης ευχαρίστησε τον διευθυντή της Υπηρεσίας και τον ειδικό σύμβουλο Κ. Παπαδάκη.

Ο διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας, Γιώργος Πετρόπουλος, ευχαρίστησε το δήμαρχο για την έγκριση απόκτησης των δύο μηχανών, σημειώνοντας ότι με αυτές “θα βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου, μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας, προς τους πολίτες καθώς και τους επισκέπτες της πόλης”.

Ο άμισθος ειδικός σύμβουλος του δημάρχου για τη Δημοτική Αστυνομία, Κώστας Παπαδάκης, τόνισε ότι με τις μηχανές αυτές η Δημοτική Αστυνομία θα έχει πιο άμεση πρόσβαση στα συμβάντα και ανταπόκριση στις διάφορες καταγγελίες. Και ο ίδιος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στη Δημοτική Αστυνομία για το γεγονός ότι είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμοι προς την Υπηρεσία τους, ενώ υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αστυνομία είναι συνεχώς δίπλα στους πολίτες, όχι μόνο της πόλης αλλά και των Δημοτικών Διαμερισμάτων. 

Στ.Μ.