Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020 16:19

Την αποχώρησή του από τη ΔΕΥΑΚ ανακοίνωσε ο δήμαρχος παρουσιάζοντας τον πενταετή σχεδιασμό

Τον απολογισμό της θητείας του στη θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΚ, που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, αλλά και τον προγραμματισμό για τη νέα πενταετία, παρουσίασε το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την προεδρία της Δημοτικής Επιχείρησης, επειδή τα καθήκοντά του ως δημάρχου απαιτούν αποκλειστική αφοσίωση, τόνισε ωστόσο ότι έχοντας αποκτήσει πολύ καλή γνώση για τα θέματα της ΔΕΥΑΚ θα συνεχίσει από τη θέση του δημάρχου να εργάζεται για την άμεση προώθησή τους…

Ήταν ο πρώτος απολογισμός που έγινε ενόψει της συμπλήρωσης του πρώτου χρόνου της τρέχουσας δημοτικής περιόδου και όπως σημείωσε ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος, αυτός έγινε “στο πλαίσιο των προεκλογικών μας δεσμεύσεων. Είχα πει ότι κάθε νομικό πρόσωπο και κάθε Διεύθυνση θα πρέπει να κάνει απολογισμό αλλά και προγραμματισμό και μετά συνολικά ως δημοτική θα παρουσιάσουμε το έργο για τον χρόνο που πέρασε και τον προγραμματισμό μας, βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο για το επόμενο διάστημα. Μετά θα προκύψουν οι αξιολογήσεις των συνεργατών μου, οι προσθήκες, οι αλλαγές οτιδήποτε χρειαστεί, προκειμένου το έργο της δημοτικής αρχής να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό”. 

Σύμφωνα με τον απολογισμό και προγραμματισμό που παρουσίασε ο δήμαρχος, τον ένα χρόνο της θητείας του ως δημάρχου της ΔΕΥΑΚ ξεκίνησαν έργα προϋπολογισμού 17.785.500 ευρώ, με ύψος συμβάσεων που φτάνουν τα 11.533.054 ευρώ. 

Στον πενταετή προγραμματισμό της ΔΕΥΑΚ, συνέχισε ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης και δήμαρχος, έχουν συμπεριληφθεί έργα συνολικού προϋπολογισμού 67.706.444 ευρώ. 

Οι μεγάλες επιδιώξεις αυτού του προγραμματισμού, είπε ο κ. Βασιλόπουλος είναι τρεις και συγκεκριμένα η δημιουργία καινούργιου δικτύου ύδρευσης στην Καλαμάτα, έργο που χωρίζεται σε τέσσερις φάσεις, εκ των οποίων οι δύο έχουν γίνει ή ξεκινήσει. Δεύτερη επιδίωξη είναι η αποχέτευση των χωριών του κάμπου, με δίκτυο που θα τα συνδέει με τους κεντρικούς αγωγούς αποχέτευσης. Τρίτη επιδίωξη είναι το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο με το οποίο δεν θα πλημμυρίζει η παραλία και οι κάθετες οδοί της Φαρών και της Ακρίτα κ.ά
Στ.Μ.