Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020 14:17

Με αμάξι θα πάει η εικόνα στα Γιαννιτσάνικα από τη Δήμιοβα

ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ 
Τα μέτρα για την προστασία και την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού σπάνε τις παραδώσεις, μεταξύ αυτών και τη μεταφορά της εικόνας της Παναγίας από τη Δήμιοβα στα Γιαννιτσάνικα, η οποία κάθε χρόνο γίνεται με τα πόδια, φέτος όμως θα γίνει με αμάξι…

Από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας ανακοινώθηκε σχετικά: “Κατόπιν της υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 50451 (ΦΕΚ 3332/τ. Β’/9-8-2020) Κοινής Υπουργικής Αποφάσεως, “αναστέλλεται η διεξαγωγή κάθε θρησκευτικής τελετής που πραγματοποιείται εν πομπή”. 

Ως εκ τούτου, ενημερώνουμε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως ότι, μόνο για την φετινή χρονιά η μεταφορά στην Καλαμάτα της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Δημιοβιτίσσης θα πραγματοποιηθεί δι’ οχήματος και ΟΧΙ με την καθιερωμένη πεζοπορία. Η επίσημη Υποδοχή θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης 3ης Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 7:00 μ.μ. στα προπύλαια του Ναού των Γιαννιτσανίκων κατευθείαν, χωρίς λιτανευτική πομπή. 

Το αυτό θα πραγματοποιηθεί και κατά την αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος το πρωί της Κυριακής 13ης Σεπτεμβρίου 2020, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ώρα 10:00”.