Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020 01:23

Στήριγμα φοιτητών οι υποτροφίες Λυκούργου Σκιά

ΔΟΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΕΠΙΤΑΓΕΣ 
Σε μια τελετή χωρίς εκπροσώπηση των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος και αντιδήμαρχοι επέδωσαν χθες τις επιταγές των υποτροφιών Λυκούργου Σκιά. Ο δωρητής άφησε την ακίνητη περιουσία του στο Δήμο με σκοπό από τα έσοδά της να χορηγούνται υποτροφίες σε φοιτητές με υψηλές επιδόσεις αλλά χωρίς οικονομική ευχέρεια. Ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι ο Δήμος δεν εμπλέκεται στην επιλογή των φοιτητών στους οποίους χορηγούνται οι υποτροφίες. Το ύψος της υποτροφίας ανέρχεται σε 4.800 ευρώ, ποσό σημαντικό για να προχωρήσουν οι φοιτητές με αφοσίωση τις σπουδές τους. Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι οι υποτροφίες ξεκίνησαν να χορηγούνται από τον προκάτοχό του, Παναγιώτη Νίκα…

Οι επιταγές δόθηκαν σε οχτώ παλιούς υπότροφους και δύο νέους και συγκεκριμένα: 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ

ΖΥΓΟΥΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗ - ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

ΜΠΟΥΧΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ

ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΑΝΑΗ-ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΣΕΝΤΕΜΕΝΤΕ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΜΠΙΤΣΑΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

ΠΕΤΡΟΜΙΧΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΟΥΖΑΝΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΑ * (ΝΕΑ ΥΠΟΤΡΟΦΟΣ)

ΚΑΡΑΚΑΪΔΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ* (ΝΕΑ ΥΠΟΤΡΟΦΟΣ)

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι από τα έσοδα του κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά έχουν διατεθεί για υποτροφίες περίπου 6000.000 ευρώ. 

Σε ό,τι αφορά τον δωρητή ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι “ο Λυκούργος Σκιάς γεννήθηκε το 1912, πέθανε το 2000, ήταν ανώτερος δημόσιος υπάλληλος και όλη την περιουσία του την έδωσε στο Δήμο Καλαμάτας, με την προϋπόθεση τα έσοδα από αυτή την περιουσία να γίνονται υποτροφίες, να υποστηρίζονται τα παιδιά που έχουν καλές επιδόσεις και φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο αείμνηστος Λυκούργος Σκιάς έχει δωρίσει στο Δήμο σημαντικά ακίνητα. Διέθεσε τα πάντα για το κοινωνικό σύνολο.

Η επιλογή γίνεται από μία επιτροπή, στην οποία μετέχει ο Σεβασμιώτατος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου. Στην επιτροπή δεν υπάρχει εκπροσώπηση του Δήμου. Εμείς ως Δήμος οφείλουμε να αξιοποιούμε τα ακίνητα που έχουν διατεθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να συγκεντρώνονται όσο περισσότερα χρήματα γίνεται και να τα διαθέτουμε σε σας, ώστε να μπορείτε να σπουδάσετε”.

Στ.Μ.