Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020 15:24

Ο κορονοϊός φρέναρε το σχεδιασμό αναβάθμισης της Κεντρικής Αγοράς

Θανάσης Βασιλόπουλος, Τάσος Αγγελής, Βασίλης Κουτραφούρης Θανάσης Βασιλόπουλος, Τάσος Αγγελής, Βασίλης Κουτραφούρης

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Τ. ΑΓΓΕΛΗ 
Όπως αναγνώρισαν ή έστω άφησαν να εννοηθεί τόσο ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος όσο και ο πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, Τάσος Αγγελής, ο κορονοϊός φρέναρε το σχεδιασμό για την αναβάθμιση της Αγοράς και πιο συγκεκριμένα, πέρα από τη μείωση εσόδων που έχει προκαλέσει, “πάγωσε” τη εξέλιξη της συνεργασίας με το Ινστιτούτο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΙΝΕ-ΓΣΕΒΕΕ), το οποίο επεξεργάζεται προτάσεις για τη βελτίωση της ελκυστικότητα και την αύξηση της επισκεψιμότητας των καταναλωτών…

Σήμερα ο πρόεδρος Αγοράς, Τάσος Αγγελής, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Πρωτεύουσα Δύναμη”, με επικεφαλής την Ελένη Αλειφέρη, η οποία συνεργάζεται με τη δημοτική αρχή, έκανε τον απολογισμό του πρώτου χρόνου της θητείας του. Παραβρέθηκε στην παρουσίαση του απολογισμού και ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος. 

Ο πρόεδρος της Αγοράς, κ. Αγγελής, σημείωσε ότι το πρόβλημα που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός δεν είναι μόνο το φρενάρισμα της συνεργασίας με το ΙΝΕ-ΓΣΕΒΕΕ αλλά και η μείωση των εσόδων της εταιρίας, δεδομένου ότι έχουν αποφασιστεί μειώσεις ενοικίων κατά 60% και απαλλαγές επιβαρύνσεων παραγωγών για το δεύτερο πάγκο στον οποίο δραστηριοποιούνται. 

Σε ό,τι αφορά το μεγάλο θέμα της μεταφοράς της δημοτικής αγοράς από τον πλαϊνό διάδρομο του στεγασμένου χώρου στον εσωτερικό διάδρομο, ο κ. Αγγελής ανέφερε ότι αυτό θα προχωρήσει, δεν ήταν όμως σε θέση να προσδιορίσει το πότε. 

Για τη μεταφορά της λαϊκής από το πάρκινγκ της αγοράς στο στεγασμένο χώρο ο πρόεδρος ανέφερε ότι πρόκειται για θέμα που χρειάζεται συζήτηση, μελέτες και που θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στην υλοποίησή του. 

Ο κ. Αγγελής ανέφερε ότι θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης για τους παραγωγούς στο βόρειο χώρο, στην όχθη του Νέδοντα, εκεί που φιλοξενούνταν για περίθαλψη αδέσποτα σκυλιά. 

Επίσης σημείωσε ότι στο σχεδιασμό είναι η μίσθωση καταστήματος για τη λειτουργία μεζεδοπωλείου, ενώ θα μισθωθεί κατάστημα για τη λειτουργία λουκουματζίδικου. Ακόμη είπε ότι ύστερα από πρόταση του ΙΝΕ-ΓΣΕΒΕΕ θα δημιουργηθεί μουσείο στην Αγορά με θέμα τα τοπικά προϊόντα. 

Ο κ. Αγγελής κάλεσε τον κόσμο να κάνει προτάσεις για την αναβάθμιση της λειτουργίας της Κεντρικής Αγοράς, ευχαρίστησε το προσωπικό και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας για τη συμβολή τους στο έργο που γίνεται, ενώ είπε, αναφερόμενος σε Μέσα Ενημέρωσης που ζητούν διαφήμιση, ότι διαφήμιση θα υπάρξει όταν η Αγορά θα έχει να διαφημίσει και να προβάλει κάτι. 

Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, επίσης ευχαρίστησε τον πρόεδρο, το προσωπικό και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας για τις προσπάθειές του, σημειώνοντας ότι παρά την υγειονομική κρίση κατάφεραν να κρατήσουν την Αγορά ανοιχτή. Τόνισε ότι για τη δημοτική αρχή η Κεντρική Αγορά έχει ξεχωριστή σημασία, γιατί αποτελεί το μεγάλο σούπερ μάρκετ της πόλης που μπορεί να εξυπηρετήσει τους καταναλωτές και για το σκοπό αυτό, είπε, προτάθηκε η συνεργασία με το ΙΝΕ-ΓΣΕΒΕΕ, το οποίο με τις προτάσεις του μπορεί να προκαλέσει την αύξηση της επισκεψιμότητας και τη βελτίωση της ελκυστικότητας. 

Στη συνέντευξη Τύπου τον πρόεδρο πλαισίωσαν ο διευθυντής της εταιρίας, Νίκος Κωτσάκος και ο τεχνικός σύμβουλος Βασίλης Κουτραφούρης. 
Στ.Μ.

Ο απολογισμός που παρουσίασε ο πρόεδρος Τάσος Αγγελής έχει ως εξής:

ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΑ ΕΡΓΑ

  1. Επέκταση καταστημάτων Α14 & Α15 σύμφωνα με την εγκεκριμένη Οικοδομική Άδεια.
  2. Εγκατάσταση νέου υποβρύχιου αντλητικού συγκροτήματος στη γεώτρηση της Κ.Α.Κ.
  3. Αντικατάσταση στέγης οικίσκου γεφυροπλάστιγγας.
  4. Αντικατάσταση τεντών σκίασης επί του διαδρόμου του κτιριακού συγκροτήματος της  Κ.Α.Κ.
  5. Κλάδεμα δένδρων επί της Δυτικής πλευράς των χώρων της Κ.Α.Κ.
  6. Εγκατάσταση ιστού φωτισμού στο χώρο λειτουργίας της χονδρικής αγοράς παραγωγών.
  7. Επέκταση δικτύου μέσων παρακολούθησης, τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων επί του κτιρίου.
  8. Επισκευή δοκών (κολώνες) στα καταστήματα των ψαράδικων.
  9. Διάφορες επισκευές-συντηρήσεις επί του κτιριακού συγκροτήματος.
  10. Προληπτικές απολυμάνσεις αντιμετώπισης του covid-19, επί του κτιρίου και των κοινοχρήστων χώρων της Εταιρείας. 
  11. Εξωραϊσμός υπαίθριου χώρου 100 τ.μ νοτίως του κτιριακού συγκροτήματος και μίσθωση αυτού.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ

  1. Ασφαλτική στρώση σε τμήματα του δυτικού Παρκινγκ της Κ.Α.Κ.
  2. Προμήθεια και εγκατάσταση μέσων ενεργητικής πυροπροστασίας του κτιριακού συγκροτήματος  της Κ.Α.Κ, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
  3. Κατασκευή νέου καταστήματος υπ΄αριθμ. Β18Α 40 τ.μ. επί της χονδρικής αγοράς.
  4. Αντικατάσταση μαρμάρων στις τρείς σκάλες του κτιριακού συγκροτήματος επί της οδού Σπάρτης.
  5. Σήμανση με την τοποθέτηση πινακίδων στους χώρους της Κεντρικής Αγοράς για την μη κυκλοφορία οχημάτων και τον αποκλεισμό από τροχοφόρα του Βόρειου Πάρκινγκ κατά  τη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς.
  6. Διαμόρφωση νέου Πάρκινγκ για τους παραγωγούς και εμπόρους των Λαϊκών Αγορών, σε συνεννόηση με το Δήμο Καλαμάτας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  1. Εορταστικές εκδηλώσεις τις ημέρες των Χριστουγέννων και του νέου έτους.
  2. Εορταστικός φωτισμός επί του κτιρίου, και των οδών Σπάρτης και Αρτέμιδος.
  3. Εκδήλωση για το Καλαμάτα 21.
  4. Εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Απόκρεω.

 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

  1. Λήψη επτά (7) Αποφάσεων του Δ.Σ για την προσαρμογή της Λαϊκής, Δημοτικής και Βιολογικής Αγοράς Καλαμάτας στις αποφάσεις της Πολιτείας για την αντιμετώπιση εξάπλωσης του Κορωναιού. 
  2. Ενέργειες αξιοποίησης καταστημάτων εσωτερικού χώρου του κτιρίου σε συνεργασία με τη ΓΣΕΒΕΕ.