Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012 20:12

Εύγε στους δικαστές μας...!

Του Κωνσταντίνου Αλεξ. Μαργέλη, 
προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου

Αντισυνταγματική έκρινε, με σημερινή (7-11-2012) ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Ολομέλειάς του, ο Άρειος Πάγος, την περικοπή των μισθών των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών...

Ως γνωστόν, οι κ.κ. Δικαστές και Εισαγγελείς, εδώ και καιρό, ουσιαστικά «απεργούν» επειδή δε δέχονται περαιτέρω μείωση (η οποία είναι πράγματι μεγάλη) των αποδοχών τους. Το εισόδημά τους έχει μειωθεί ήδη, όπως ακριβώς όμως ισχύει για όσους πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Πριν λίγο καιρό όμως, οι Δικαστές έκριναν ότι συνάδουν με τις αρχές του δικαίου, οι περικοπές όλων των μισθών και των συντάξεων των υπολοίπων Ελλήνων.
Έκριναν, οι Δικαστές, συνταγματικούς τους όρους του Μνημονίου (επί της αιτήσεως αναιρέσεως του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και άλλων φορέων), που αφορούσε αφενός μεν την περικοπή των συνταξιοδοτικών παροχών και αποδοχών, αφετέρου δε τη θέσπιση ποσοστού μείωσης των επιδομάτων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και ενιαίων επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και αδείας για όλους τους άνω των 60 ετών συνταξιούχους.
Έκριναν, συνταγματικά τα μέτρα, που κατέστρεψαν ουσιαστικά τις ζωές των συμπολιτών μας, που γκρέμισαν τα όνειρα τους και που μας έχουν οδηγήσει στα πρόθυρα νευρικής κατάθλιψης.
Οι Δικαστές δεν έχουν ζήσει ακόμη το μεγαλείο του Μνημονίου, το οποίο οι ίδιοι έκριναν συνταγματικό.
Από ό,τι φαίνεται, είναι εύκολο να αποφασίζεις, ότι είναι συνταγματικές οι περικοπές των μισθών των άλλων, ενώ όταν αποφασίζεις για τους δικούς σου μισθούς, αυτές οι περικοπές να κρίνονται, ως αντισυνταγματικές.