Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 14:08

Ο λιμενοβραχίονας κινδυνεύει να κοπεί στη μέση λέει ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟ 
“Στο μέσο του λιμενοβραχίονος το κύμα έχει πάρει τα βράχια και κινδυνεύει ο λιμενοβραχίονας να κοπεί στη μέση με αποτέλεσμα να συμπαρασύρει ενδεχομένως μέρος των τοιχωμάτων και των βραχισμών μέσα στο λιμάνι και να γίνει φραγή και της εισόδου”. Αυτό το σοβαρό ζήτημα για το λιμάνι της Καλαμάτας ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Κώστας Αθανασόπουλος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσε για τον απολογισμό του έργου του τον πρώτο χρόνο της θητείας του στη συγκεκριμένη θέση. Σημείωσε ότι για την σημειακή αντιμετώπιση του προβλήματος εκπονείται μελέτη, όμως τόνισε ότι θα χρειαστεί συνολική αντιμετώπιση με τη βοήθεια του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, γιατί υπάρχουν και άλλα προβλήματα στο λιμενοβραχίονα…

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είπε ότι εκτός του προβλήματος στο μέσο του λιμενοβραχίονα “δυστυχώς διεπιστώθει ότι σε πολλά σημεία έχουν γίνει καθιζήσεις, που σημαίνει ότι έχουν δημιουργηθεί στοές από κάτω, που κατά την άποψή μας και την άποψη της λιμενολόγου κ. Φράγκου εγκυμονούν κίνδυνο για το μέλλον”. 

Ο Κώστας Αθανασόπουλος ανέφερε ότι προσκάλεσε τη λιμενολόγο Μαριλένα Φράγκου στην Καλαμάτα και κάνανε επιθεώρηση στο λιμενοβραχίονα, μαζί επίσης με τον Κεντρικό Λιμενάρχη, Νικόλαο Γιαννουλάτο. 

Συμφωνήθηκε για το πρόβλημα στο μέσον του λιμενοβραχίονα να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση με μελέτη που ετοιμάζεται, ενώ “θα απευθυνθούμε στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και στην Περιφέρεια για να γίνει μια μελέτη συνολική για τον λιμενοβραχίονα”. 

Στ.Μ.