Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 15:40

Κοινή δήλωση Κοσμόπουλου-Τζαμουράνη: Γιατί δεν πάμε στη διαπαραταξιακή για τα αρχαία της Υπαπαντής

Επικοινωνιακοί και προσχηματικοί είναι οι λόγοι που η δημοτική αρχή Καλαμάτας συγκαλεί, αύριο, τη διαπαραταξιακή επιτροπή, με την παρουσία της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων, με θέμα τις αρχαιότητες της Υπαπαντής, τονίζουν σε κοινή τους δήλωση οι επικεφαλής της μείζονος και της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Βασίλης Κοσμόπουλος και Βασίλης Τζαμουράνης αντίστοιχα. Ανακοινώνουν λοιπόν ότι δεν θα παραστούν στη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής. Επιπλέον δε παρατηρούν ότι η δημοτική αρχή δεν θέλει ουσιαστικό διάλογο για το θέμα των αρχαιοτήτων της Υπαπαντής και γι’ αυτό το λόγο συγκαλεί σε συνεδρίαση τη διαπαραταξιακή μόλις μία ώρα πριν την εκδήλωση στα Γιαννιτσάνικα για τη μεταφορά της εικόνας από τη Δήμιοβα, στην οποία παρευρίσκονται κάθε χρόνο οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής...

Η κοινή δήλωση των Βασίλη Κοσμόπουλου και Βασίλη Τζαμουράνη έχει ως εξής: “Έχουμε τονίσει ότι ο ρόλος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής δεν είναι η απλή πληροφόρηση (εκτός εκτάκτων περιπτώσεων) των επικεφαλής των παρατάξεων για διάφορα θέματα που αφορούν το δήμο,  κάτι άλλωστε που μπορεί κάλλιστα να γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά η ανταλλαγή απόψεων για αυτά πριν την εισαγωγή τους για λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Οικονομική Επιτροπή και την επιτροπή Ποιότητας Ζωής. 

 Για να υπάρξει όμως ανταλλαγή απόψεων απαιτείται εκτός από την ημερήσια διάταξη, εισήγηση από την πλευρά της δημοτικής αρχής, ώστε να είναι εφικτή η προετοιμασία των επικεφαλής των παρατάξεων και τήρηση πρακτικών των συνεδριάσεων.

Όσο δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις αυτές κρίνουμε περιττή την παρουσία μας στην Διαπαραταξιακή Επιτροπή και γι’ αυτό άλλωστε δεν συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις της.

Θεωρούμε ότι η πρόσκληση του κου Δημάρχου για συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής με Θέμα την «Ανάπλαση της Πλατείας Υπαπαντής» με την παρουσία της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας αύριο στις 6.00 το απόγευμα, μία μόλις ώρα πρίν από την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας στα Γιαννιτσάνικα, αλλά και μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να προκαλέσουν την ένταξη του θέματος στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, γίνεται για καθαρά επικοινωνιακούς και προσχηματικούς λόγους. Άλλωστε τι μπορεί να συζητηθεί στο ασφυκτικό διάστημα των τριών τετάρτων για ένα τόσο σοβαρό θέμα;

Είναι αυτονόητο ότι θα απέχουμε και από αυτή τη συνεδρίαση.

Δηλώνουμε ότι σεβόμαστε και τιμούμε την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας κα Ευαγγελία Μηλίτση – Κεχαγιά και προφανώς η απουσία μας από τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή δεν συνιστά απαξία προς το πρόσωπό της. Προσδοκούμε μάλιστα στην παρουσία της στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συζήτηση του εν λόγω θέματος.  

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ                                                           

Πολιτικός Μηχανικός - Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Δημ. Παράταξης «Καλαμάτα Μπροστά»

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ                                                           

Πολιτικός Μηχανικός - Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Δημ. Παράταξης «Πρότυπος Δήμος»”