Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 02:59

Δεν έχει προσωπικό, δεν μπορεί να κάνει μόνο του πολλά πράγματα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας ανταποκρίνεται με μεγάλες δυσκολίες και με καθυστέρηση στα καθήκοντά του για την υποστήριξη της λειτουργίας του λιμανιού. “Το μεγαλύτερο πρόβλημα εδώ είναι ότι δεν υπάρχει δομή αυτόνομη, ανεξάρτητη, που θα μπορούσε να μελετήσει και να υλοποιήσει προγράμματα, να λύσει προβλήματα τα οποία ταλαιπωρούν το λιμάνι πολλές δεκαετίες”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Κώστας Αθανασόπουλος, κάνοντας χθες τον απολογισμό του πρώτου χρόνου της θητείας του…

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν λίγες ημέρες ανέβηκε ο ίδιος στην οροφή των αποθηκών του λιμανιού προκειμένου να γίνει μια απαραίτητη εργασία! 

Ο Κώστας Αθανασόπουλος περιέγραψε πολλά μεγάλα και μικρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το λιμάνι, ανέφερε όμως ότι η επίλυση, τουλάχιστον των μικρών, έχει δρομολογηθεί.

Δεν παρέλειψε, με το ύφος που τον διακρίνει, να κάνει και αναφορές για θέματα που ξεφεύγουν από τις αρμοδιότητές του. Μίλησε για αθίγγανους που είπε ότι στρατοπέδευαν στο λιμάνι και έκαναν ότι πωλούσαν σκόρδα αλλά στην πραγματικότητα έδιναν χάπια σε νέα παιδιά που κυκλοφορούσαν μέχρι αργά τη νύχτα χωρίς να τα ελέγχουν οι γονείς τους. 

Τόνισε επίσης ότι “για μένα, γιατί ακούω πολλά, πρέπει να σταματήσουν όλα τα έργα που δεν έχουν την έννοια την αναπτυξιακή. Θα έπρεπε να στραφεί η προσπάθεια στον εξοπλισμό της Ελλάδος γιατί διατρέχουμε κίνδυνο. Τα χρήματα πρέπει να πάνε υπέρ πατρίδος διότι κινδυνεύουμε να αφανιστούμε δυστυχώς. Έχουμε και εκτός και εντός των τειχών εχθρούς. Όχι στην Ελλάδα. Όλοι οι Έλληνες είναι πατριώτες. Μιλάω για εχθρούς εντός της Ευρωπαϊκής Ενώσεως”.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου προειδοποίησε ότι ¨θα αυτοδικήσω”, αναφερόμενος στα τρία σκάφη που έχουν εγκαταλειφθεί στο λιμάνι μετά την κατάσχεσή τους. Όπως είπε, για αυτά δεν είναι αρμόδιο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ωστόσο μέχρι τώρα έχει πληρώσει 16.000 ευρώ προκειμένου να γίνει η ανέλκυσή τους από τη θάλασσα, γιατί είχαν βυθιστεί. Ο κ. Αθανασόπουλος προειδοποίησε ότι “θα εξαναγκαστώ να κάνω ό,τι έκανα και με τα λυόμενα. Θα εξαναγκαστώ να κάνω αυτοδικία, θα τα διαλύσω όπως έκανα με τα λυόμενα. Ανακύκλωση λέει. Που να τα πάμε, στην Τουρκία για ανακύκλωση; Δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Θα τα διαλύσω με έναν φορτωτή και όποιος νομίζει ότι έσφαλα να με πάει κατηγορούμενο, τιμή μου θα είναι”. 

Ο Κώστας Αθανασόπουλος τόνισε ότι η συνεργασία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με το Κεντρικό Λιμεναρχείο, το Τελωνείο και το Δήμο, που είναι οι φορείς που έχουν αρμοδιότητες στο Λιμάνι, είναι αγαθή. 

Σημείωσε ότι μέσα στο χρόνο επισκευάστηκε το κτίριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου, ενώ έγιναν εργασίες και στο κτίριο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, το οποίο πρόσθεσε ότι χρειάζεται και άλλες παρεμβάσεις. 

Ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΔΛΤ ότι το επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθεί ο ηλεκτροφωτισμός του ανατολικού μόλου του λιμανιού. Είπε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την πρώην ψαροταβέρνα Κοιλάκου, καθώς το κτίριο έχει βρεθεί σε επικίνδυνη κατάσταση γιατί το χτυπάει το κύμα. Όπως σημείωσε, πρέπει να βρεθεί λύση από την Κτηματική Υπηρεσία για την προστασία αυτού του περιουσιακού στοιχείου. 

Εντός των ημερών, είπε ακόμη ο κ. Αθανασόπουλος, θα ξεκινήσει η διαδικασία για τον ηλεκτροφωτισμό στο πάρκο του Πανελληνίου. 

Μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το λιμάνι, συνέχισε, είναι ότι δεν μπορεί να δοθεί ηλεκτρικό ρεύμα και νερό στα σκάφη και πως η σχετική μελέτη ολοκληρώθηκε με καθυστέρηση, οπότε το επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθεί. 

Για το Πάρκο του Λιμενικού ο πρόεδρος του ΔΛΤ ανέφερε ότι έχει ανατεθεί μελέτη για την αναβάθμιση του χώρου, ότι έχει προχωρήσει ο ευπρεπισμός και πως μένει να γίνουν παρεμβάσεις στην περιοχή του μεγάλου σιντριβανιού, για τις οποίες ζητήθηκε και προσφέρθηκε χρηματοδότηση 2.000 ευρώ από το Jumbo. 

Τέλος, σε ό,τι αφορά το master plan ο κ. Αθανασόπουλος ανέφερε ότι η έγκριση αυτών των σχεδίων είναι πάντα χρονοβόρα και εκτίμησε πως θα χρειαστεί ακόμη ένα οχτάμηνο. Είπε πάντως ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δεν είχε σχεδόν καμία εμπλοκή σε αυτή τη διαδικασία, καθώς οι σχετικές εισηγήσεις έγιναν από το Δημοτικό Συμβούλιο. Πάντως τόνισε ότι το master plan μπορεί να αλλάξει το λιμάνι, το οποίο βρίσκεται στη σημερινή κατάσταση περίπου 50 χρόνια, ώστε να αναβαθμιστεί και να αποτελέσει και πάλι πηγή πλούτου για την περιοχή. 

Στ.Μ.