Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 18:16

Επαφές Κουτσούλη με Σαμαρά, δήμαρχο, Θέμελη για τις αρχαιότητες της Υπαπαντής

Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
Συνάντηση με το δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, είχε το πρωί ο πρώην δήμαρχος, Γιώργος Κουτσούλης, με θέμα τις αρχαιότητες της Υπαπαντής. Επίσης είχε τις προηγούμενες μέρες επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό και βουλευτή Μεσσηνίας, Αντώνη Σαμαρά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο διάλογός τους ήταν οπωσδήποτε θετικός. Ο πρώην δήμαρχος, Γιώργος Κουτσούλης, προτείνε την πραγματοποίηση ανασκαφής στην πλατεία της Υπαπαντής, τονίζοντας ότι σύμφωνα με τον καθηγητή και ανασκαφέα της Αρχαίας Μεσσήνης, Πέτρο Θέμελη, η αρχαιολογική έρευνα μπορεί να ολοκληρωθεί σε δέκα μήνες…

Ο πρώην δήμαρχος έκανε τις αναφορές αυτές στη συνέντευξη που έδωσε στον Κώστα Δεληγιάννη, στη ραδιοφωνική του εκπομπή “Χωρίς πολλά σούξου μούξου”, στο “Κανάλι 1”, υπογραμμίζοντας ότι ο μόνος σκοπός του είναι να βοηθήσει ώστε αυτή η μεγάλη υπόθεση για την πόλη να έχει θετική εξέλιξη. 

Όπως ανέφερε ο πρώην δήμαρχος, Γιώργος Κουτσούλης, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος προσεγγίζει το θέμα των αρχαιοτήτων της Υπαπαντής με λογική και σοβαρότητα. Τόνισε ότι ο μαέστρος της προσπάθειας για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Υπαπαντής δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι άλλος από το δήμαρχο, ο οποίος πρέπει να ενεργοποιήσει προς αυτή την κατεύθυνση τις σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής που προέρχονται από την περιοχή, όπως ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και άλλοι. 

Ο Γιώργος Κουτσούλης επέμεινε ότι η προσπάθεια για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων και τη σύνδεση της πόλης με την ιστορία της πρέπει να είναι κοινός, χωρίς άλλες σκοπιμότητες. 

Πρότεινε η αρχαιολογική έρευνα στην περιοχή της Υπαπαντής να πραγματοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τον Πέτρο Θέμελη, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Στ.Μ.