Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020 08:32

Φέτος οι πιο σημαντικές μειώσεις στα δίδακτρα της Φάρις εδώ και 20 χρόνια

ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΟΡΟΥ 
Τη μείωση των διδάκτρων στις καλλιτεχνικές σχολές της Φάρις περιέγραψε ως το πιο σημαντικό έργο της μέχρι τώρα θητείας του ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας, Παντελής Δρούγας, κάνοντας τον απολογισμό του. Τόνισε μάλιστα ότι τόσο σημαντικές μειώσεις στα δίδακτρα είχαν να γίνουν εδώ και 20 χρόνια! 

Σε ό,τι αφορά το εάν έχει επιτέλους αποφασιστεί τι θα γίνει με τη λειτουργία και διαχείριση του Μεγάρου Χορού, ο κ. Δρούγας απάντησε ότι ακόμη δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. 

Για το αίτημα μεταφοράς της Δημοτικής Πινακοθήκης “Α. Τάσσος” σε άλλο καταλληλότερο χώρο, όπως το Δημαρχείο της Αριστομένους, ο πρόεδρος της Φάρις είπε ότι υπάρχουν κάποιες σκέψεις για την αλλαγή στέγης της Πινακοθήκης, εξετάζεται όμως και η βελτίωση του χώρου στον οποίο στεγάζεται τώρα, στην οδό Παπάζογλου στο Ιστορικό Κέντρο, ώστε να παραμείνει εκεί…

Ο κ. Δρούγας αναφέρθηκε στο έργο, ιδιαίτερα τις εκδηλώσεις, που διοργανώθηκαν από τις τρεις καλλιτεχνικές σχολές, το Δημοτικό Ωδείο, τη Σχολή Χορού και το Εικαστικό Εργαστήρι. Τόνισε ότι λόγω του κορονοϊού οι σχολές αναγκάστηκαν να ακυρώσουν πολλές εκδηλώσεις και διοργανώσεις, από την άλλη όμως υπογράμμισε ότι οι σχολές λειτούργησαν την περίοδο της καραντίνας μέσω του διαδικτύου και μάλιστα είπε ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί οι μαθητές παρακολούθησαν τα μαθήματα με μεγάλη προσοχή και σε πολλές περιπτώσεις αρίστευσαν. 

Μίλησε επίσης για το καλλιτεχνικό έργο του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, για τις περσινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, τονίζοντας ότι τα περσινά χριστούγεννα η Καλαμάτα έγινε πολύ πιο όμορφη. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Καρναβάλι, το οποίο ανέφερε ότι μπορεί να μην ολοκληρώθηκε, λόγω της ακύρωσης της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης, ωστόσο πραγματοποιήθηκε για πρώτη χρονιά και με μεγάλη επιτυχία το 1ο Παιδικό Καρναβάλι της Καλαμάτας. 

Φυσικά ο πρόεδρος της Φάρις μίλησε για τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική διοργάνωση της Καλαμάτας, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, τονίζοντας ότι γνώρισε μεγάλη επιτυχία, ότι υπάρχουν εξαιρετικά δημοσιεύματα σε όλο τον τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, της χώρας και πως ο πήχης έχει ανέβει τόσο ψηλά ώστε να θέλει κάθε καλλιτέχνης να λαβει μέρος στη διοργάνωση, κάτι που αποτελεί τιμή για την πόλη. 

Τέλος ο κ. Δρούγας σημείωσε ότι οι εγγραφές στις καλλιτεχνικές σχολές της Φάρις έχουν ξεκινήσει και η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 15 Σεπτέμβρη. 

Στ.Μ.