Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020 17:48

Διάλογο για το κυκλοφοριακό λέει ότι θα ανοίξει η δημοτική αρχή, εξετάζονται νέες γραμμές αστικής συγκοινωνίας

Το διάλογο για το κυκλοφοριακό λέει ότι θα ανοίξει η δημοτική αρχή Καλαμάτας, που σήμερα είχε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ για την εξυπηρέτηση περισσότερων περιοχών στην πόλη με δύο νέες γραμμές. Πάντως ακούγεται αντιφατικό το να θέλει η δημοτική αρχή να ανοίξει το διάλογο για το κυκλοφοριακό όταν μόλις πριν ένα μήνα ακύρωσε εσπευσμένα τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που η ίδια εισηγήθηκε στην Παραλία, μετά από διαμαρτυρίες επαγγελματιών και παρατάξεων της αντιπολίτευσης…

Για την εξυπηρέτηση περισσότερων περιοχών του αστικού ιστού από την αστική συγκοινωνία πραγματοποίηθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου, με εκπροσώπους του ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Καλαμάτας, υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου και συγκοινωνιολόγων. 

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, “κατά τη συνάντηση, που ήρθε σε συνέχεια προηγούμενων επαφών του Δήμου με το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας, αναφορικά με την κάλυψη και αναβάθμιση του συγκοινωνιακού έργου της εταιρείας, συζητήθηκε μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο προσθήκης δύο νέων γραμμών δημοτικής αστικής συγκοινωνίας. Οι νέες γραμμές που βρίσκονται υπό εξέταση, στόχο έχουν την κάλυψη νέων περιοχών - γειτονιών, εντός του αστικού ιστού.

Τονίζεται ότι η συζήτηση μεταξύ Δήμου και Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας θα συνεχιστεί και το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς εκτός των άλλων αναμένεται να ανοίξει εκ νέου ο διάλογος για ζητήματα που σχετίζονται με το κυκλοφοριακό”.