Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2020 09:34

Εμπιστοσύνη στο προσωπικό του Δήμου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΣΤΡΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ 
Την επιλογή της δημοτικής αρχής οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας, τις συντηρήσεις και επισκευές, να γίνεται από συνεργεία του Δήμου και από μηχανήματα του Δήμου, όσο το επιτρέπουν η αριθμητική επάρκεια του προσωπικού και των μηχανημάτων, τόνισε κατά τον απολογισμό του πρώτου χρόνου της θητείας του ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος. Σε ό,τι αφορά την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της καθημερινότητας ο αντιδήμαρχος ανέφερε ανέφερε ότι “προβλήματα υπάρχουν πολλά και θα υπάρχουν. Όμως είμαστε εδώ, δίνουμε καθημερινό αγώνα για να ανταποκριθούμε”...


Παναγιώτης Ζάννης, Παναγιώτης Κουλουμβάκος, Βασίλης Χρονόπουλος, Θεοφύλακτος Κουφοσωτήρης, Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, Χριστίνα Λυκουργιά

Ο αντιδήμαρχος προσήλθε στη συνέντευξη Τύπου με γλυκά για τη συμπλήρωση του πρώτου χρόνου της θητείας του, με τη διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Χριστίνα Λυκουργιά και με στελέχη της υπηρεσίας, τον Βασίλη Χρονόπουλο, τον Θεοφύλακτο Κουφοσωτήρη, τον Παναγιώτη Ζάννη, τον Παναγιώτη Κουλουμβάκο, ενώ στην τοποθέτησή του ευχαρίστησε τον δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο, για την εμπιστοσύνη που του έδειξε με την ανάθεση των αρμοδιοτήτων για την καθημερινότητα και τις συντηρήσεις. 

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος τόνισε ότι τα θέματα της καθημερινότητας αποτελούν βασική προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, ενώ, δείχνοντας το μέγεθος του έργου που υλοποιείται ή έχει προγραμματιστεί, είπε πως “συνολικά εκτελούνται ή βρίσκονται σε στάδιο μελετών έργα που ξεπερνούν τα 4.000.000 ευρώ. Μικρά και μεγαλύτερα έργα στην πόλη και τα χωριά. Έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής”. 

Μεταξύ άλλων ο κ. Μαστραγγελόπουλος αναφέρθηκε στο έργο της αγροτικής οδοποιίας με 1.000.000 ευρώ, στο έργο των επισκευών και συντηρήσεων νεκροταφείων με 170.000 ευρώ, σε ασφαλτοστρώσεις με 500.000 ευρώ περίπου, σε παρεμβάσεις σε σχολικά κτίρια με περίπου 1.000.000 ευρώ καθώς και σε παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια, ρείθρα, κράσπεδα με περίπου 100.000 ευρώ. 

Επιπλέον ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι έχει πέσει 1.650 κ.μ. σκυρόδεμα σε δρόμους και πεζοδρόμια καλύπτοντας επιφάνεια περίπου 16.500 τ.μ., καθώς και 118.975 κιλά ασφαλτόμιγμα και έχουν επουλωθεί λάκκοι και επιδιορθώσεις σε επιφάνεια περίπου 1.200 τ.μ. Ακόμα ο κ. Μαστραγγελόπουλος είπε ότι είναι σε εξέλιξη κατασκευή ραμπών σε δεκάδες σημεία της πόλης. 

Σε ό,τι αφορά τις διαγραμμίσεις ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι έχουν πέσει 5.750 κιλά λευκό χρώμα και 1.350 κιλά κίτρινο.

Για τον ηλεκτροφωτισμό ο κ. Μαστραγγελόπουλος μίλησε για προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ιδιαίτερα με την τοποθέτηση των led και πως συνολικά αποκαταστάθηκαν πάνω από 3.800 βλάβες και πάνω από 40 περιπτώσεις μικρές ή μεγαλύτερες σε φωτεινούς σηματοδότες.

Τέλος ο αντιδήμαρχος κ. Μαστραγγελόπουλος σημείωσε ότι η καθημερινότητα είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους τους πολίτες,  ενώ επανέλαβε ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή.