Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 08:37

Μικρά μικρά… από την Kalamata Journal

Μικρά μικρά… από την Kalamata Journal

Αναφαίρετο το δικαίωμα του Βασίλη Κοσμόπουλου να ζητά ενημέρωση από τον δήμαρχο. Είναι άλλωστε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και για λίγες δεκάδες ψήφους δεν βγήκε δήμαρχος. 

→ Όμως πως γίνεται να μην πηγαίνει ο Βασίλης Κοσμόπουλος στη διαπαραταξιακή επιτροπή, όταν τη συγκαλεί ο δήμαρχος για να ενημερώσει τους επικεφαλής, αλλά να πηγαίνει μετά να ζητήσει ιδιαίτερη ενημέρωση;

→ Και όχι απλά δεν πάει ο Βασίλης Κοσμόπουλος στη διαπαραταξιακή αλλά τη χαρακτηρίζει ως επικοινωνιακό κόλπο του δημάρχου. 

→ Εγώ λέω ότι έχει δίκιο και ο Κοσμόπουλος και ο Τζαμουράνης και η Κουζή, που ζητούν η διαπαραταξιακή να έχει κανόνες, να υπάρχει εισήγηση που να δίνεται έγκαιρα στους επικεφαλής, να τηρούνται πρακτικά. 

→ Νομίζω όμως ότι η ιδιαίτερη ενημέρωση δεν είναι η καλύτερη επιλογή γιατί δεν είναι διαβούλευση. 

→ Μου έλεγε επικεφαλής παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ότι η υπόθεση των αρχαιοτήτων της Υπαπαντής αποκλείεται να είχε μπει σε θετική πορεία εάν δεν είχαν γίνει οι εκλογές στο Δήμο με την απλή αναλογική. 

→ Θεωρεί ότι αν ο δήμαρχος είχε την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο θα προχωρούσε ακάθεκτος στην ανάπλαση της πλατείας, όπως άλλωστε επιχείρησε να το κάνει, λέγοντας στην προηγούμενη συνεδρίαση ότι το θέμα των αρχαίων είχε κλείσει με την απόφαση του υπουργείου, το 2011, για την κατάχωσή τους.

→ Το θέμα είναι να αντιληφθεί και ο κόσμος ότι η απλή αναλογική του δίνει δύναμη να παρεμβαίνει με τις προτάσεις και διεκδικήσεις του στη λήψη των αποφάσεων. 

→ Άρα το θέμα είναι να διεκδικήσει ο κόσμος να μην καταργηθεί η απλή αναλογική, όπως έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και όπως ζητούν οι περισσότεροι δήμαρχοι και περιφερειάρχες της χώρας. 

→ Ο Νίκος Γόντικας, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κάνει οξεία κριτική και στον σημερινό περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα και στον προηγούμενο, Πέτρο Τατούλη, όπως και στην πρώην αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου. 

→ Το πρόβλημα είναι ότι ο Παναγιώτης Νίκας ακούει και δεν απαντάει, ενώ ο Πέτρος Τατούλης και η Ντίνα Νικολάκου απαντάνε. Και έτσι πολλές φορές ο Νίκος Γόντικας ανταπαντά και δείχνει σαν να πέφτει σε μια παγίδα προσωπικής αντιπαράθεσης με τον Τατούλη και τη Νικολάκου,  οι οποίοι άλλο που δεν θέλουν…

   

→ Μαρτυρικό για κατοίκους και επισκέπτες της Κυπαρισσίας ήταν μέρος του καλοκαιριού, λόγω των προβλημάτων υδροδότησης. Δεν υπήρχε νερό!

→ Ο δήμαρχος, Γιώργος Λεβεντάκης, ζήτησε συγνώμη, ανέλαβε το μέρος της ευθύνης που είπε ότι του αναλογεί, αλλά τελικά απέδωσε την ευθύνη για το μαρτύριο σε έναν προϊστάμενο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Τριφυλίας. 

→ Και τι δεν είπε γι’ αυτόν τον προϊστάμενο. Ότι άφησε την Κυπαρισσία χωρίς νερό για να κάνει πόλεμο στο δήμαρχο και ότι άρχισε τον πόλεμο επειδή ο δήμαρχος δεν τον άφησε ανεξέλεγκτο να κάνει πράγματα που έκανε και στο παρελθόν, χωρίς να πει ποια ήταν αυτά ή ότι του ζητούσε να δώσει “μαύρα” λεφτά για να γίνουν παρεμβάσεις σε γεωτρήσεις!

→ Τι να πιστέψει τώρα κάποιος; Δήμαρχος είναι, μάλλον θα ξέρει τι λέει. Το θέμα όμως είναι ότι τέτοια πράγματα τα λέει ένας δήμαρχος στον εισαγγελέα, όχι στις κάμερες. Γιατί, μια στις χίλιες να μην έχει δίκιο ο δήμαρχος, τότε ο προϊστάμενος πως θα βγάλει μετά από πάνω του τη δυσοσμία που προκαλούν αυτές οι κατηγορίες;

→ Καλαμάτα πόλη ποδηλάτου,  είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει η δημοτική αρχή, για να προβάλει την πόλη και να κερδίσει επισκέπτες. 

→ Για να γίνει όμως πραγματική πόλη ποδηλάτου η Καλαμάτα, ο στόχος θα έπρεπε να είναι να φτάσουν οι ποδηλατόδρομοι σε κάθε σχολείο. Δεν είναι δύσκολο να γίνει πάντως... 

Στ.Μ.