Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 03:29

Φάβας: Προσέχουμε για να έχουμε όταν χρειαστεί

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ 
Παρότι ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει επηρεαστεί, ακόμη τουλάχιστον, σοβαρά, από την οικονομική κρίση που έφερε η υγειονομική κρίση, η δημοτική αρχή δεν προτίθεται να προβεί σε επιπλέον ελαφρύνσεις προς τους πολίτες και επαγγελματίες. Στον απολογισμό του πρώτου χρόνου της θητείας του ως αντιδημάρχου Οικονομικών, ο Γιώργος Φάβας παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία που δείχνουν ότι ο Δήμος εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλή οικονομική κατάσταση. Το Ταμειακό Υπόλοιπο εξακολουθεί να είναι λίγο πάνω από τα 14.650.000 ευρώ, μόλις 10.000 ευρώ μειωμένο σε σχέση με πέρσι…

Σε ερώτηση της Kalamata Journal για το αν η δημοτική αρχή θα προβεί σε επιπλέον ελαφρύνσεις από αυτές που αποφάσισε από την έναρξη της θητείας της, ώστε να στηρίξει τους πολίτες και επαγγελματίες που πλήττονται από την κρίση, ο Γιώργος Φάβας απάντησε ότι η πανδημία βρίσκεται ακόμη εδώ και γι αυτό ο Δήμος πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη πρόκληση. Αν λοιπόν προκύψει τέτοια πρόκληση, συνέχισε ο αντιδήμαρχος, ο Δήμος θα στηρίξει τους πολίτες “μέχρι εκεί που μπορεί”. 

Ο αντιδήμαρχος έκανε τον απολογισμό του με την διευθύντρια Οικονομικών, Γεωργία Ηλιοπούλου. Ξεκινώντας σημείωσε ότι η δημοτική αρχή ξεκίνησε τη θητεία της πολύ καλά, ώστε να δημιουργήσει σπουδαία πράγματα, τελικά όμως η κατάσταση πήγε πίσω εξαιτίας της πανδημίας και του lockdown. Όπως όμως είπε στη συνέχεια, τα έσοδα του Δήμου έχουν μειωθεί αλλά σε επίπεδο που να μην υπάρχει πρόβλημα. “Πετύχαμε και κρατήσαμε το Δήμο όρθιο και δυνατό” τόνισε ο κ. Φάβας. 

Ακόμη σημείωσε ότι η δημοτική αρχή ακολούθησε σφιχτή οικονομική πολιτική και όπου χρειάστηκε με την υγειονομική κρίση μπόρεσε να ανταπεξέλθει με μέτρα ελάφρυνσης για τις επιχειρήσεις και επιτηδευματίες.

Ακόμη ο κ. Φάβας είπε ότι η δημοτική αρχή “προχώρησε με γρήγορες διαδικασίες όλους τους διαγωνισμούς για την αποφυγή προβλημάτων στις προμήθειες και τα έργα του Δήμου.

Ενέταξε στον ψηφιακό μετασχηματισμό «εργαλεία»(πλατφόρμες) για την διευκόλυνση των συνδημοτών μας για τις δηλώσεις των επιχειρήσεων για την μηδενική καταβολή τελών καθαριότητος σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Δημάρχου. 

Συνέχισε τις υποτροφίες των κληροδοτημάτων και προχωρά στην αξιοποίηση της υπόλοιπης περιουσίας τους με στόχο την υλοποίηση της βούλησης του Διαθέτη.

Συνέχισε την αξιοποίηση της υπόλοιπης περιουσίας του Δήμου με γνώμονα πάντα το όφελος του Δημότη.

Προχώρησε στην υποβολή του συνόλου σχεδόν των δηλώσεων κτηματογράφησης ιδιοκτησίας της στις υπό κτηματογράφηση περιοχές του Δήμου μας. 

Ολοκλήρωσε για πρώτη φορά την απογραφή υλικών και παγίων κατά  την 31/12/2019.

Σχεδιάζει έτσι ώστε μέσα στο έτος να έρθει η Προσωποποιημένη πληροφόρηση του Δημότη, μία πλατφόρμα όπου ο Δημότης θα εισέρχεται με τους κωδικούς taxis και θα ενημερώνεται για τις οφειλές του στο Δήμο. Θα εξάγει την Τ.Ο και θα πληρώνει την υποχρέωσή του ηλεκτρονικά ή με επίσκεψή του στην Τράπεζα”.

Τέλος ο αντιδήμαρχος ευχαρίστησε τη διευθύντρια Οικονομικών και όλο το προσωπικό της Υπηρεσίας, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και το δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο για την άψογη,  όπως τόνισε, συνεργασία τους και για την εμπιστοσύνη του.