Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 14:20

Η Φιλαρμονική με τη μουσική της απάλυνε τον πόνο των ασθενών και τον κόπο του προσωπικού του Νοσοκομείου

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ 
Μελωδίες που απαλύνουν τον πόνο, τον κόπο και την αγωνία έπαιξε νωρίς το μεσημέρι, στο προαύλιο του Νοσοκομείου Καλαμάτας, η Δημοτική Φιλαρμονική, σε μια έκφραση αλληλεγγύης προς το προσωπικό για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την προστασία της υγείας των πολιτών από την πανδημία του νέου ιού. Ήταν μια συναυλία που διοργανώθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική, με την έγκριση φυσικά του δημάρχου, Θανάση Βασιλόπουλου και του διοικητή Γιώργου Μπέζου...

Ήταν πολύ όμορφες οι στιγμές της συναυλίας και τα στιγμιότυπα με το προσωπικό που είχε κατέβει στο προαύλιο για να ακούσει από κοντά τη μουσική ή με τον κόσμο μέσα στο Νοσοκομείο που είχε ανοίξει τα παράθυρα ώστε να φτάσουν οι μελωδίες στους θαλάμους. 

Το μουσικό σχήμα διηύθυνε ο μαέστρος της Φιλαρμονικής, Κώστας Νικολέας, ενώ τραγούδησαν η Μαριλένα Κυριακοπούλου και ο Αλέξανδρος Σταυρόπουλος. Ακούστηκαν κομμάτια από όπερες, οπερέτες, μιούζικαλ και ιταλικές καντσονέτες. 

Ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, χαρακτήρισε τη συναυλία αυτή ως “άκρως συγκινητική πρωτοβουλία”, η οποία τόνισε ότι δείχνει την αλληλεγγύη και την ευγνωμοσύνη που εκφράζουν οι πολίτες της Καλαμάτας “απέναντι στους καθημερινούς αγωνιστές και μαχητές του Νοσοκομείου Καλαμάτας, με πρώτους τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και όλο το υπόλοιπο προσωπικό, στο πλαίσιο του αγώνα που δίνουνε για την πανδημία”. 

Ο διοικητής έκφρασε τις ευχαριστίες του προς το δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο και την πρόεδρο της Φιλαρμονικής, Μαρία Μπαρούνη. 

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Φιλαρμονικής Μαρία Μπαρούνη, τόνισε ότι η συναυλία ήταν αφιερωμένη στους γιατρούς, το νοσηλευτικό και όλο το υπόλοιπο προσωπικό του Νοσοκομείου “που καταβάλλει πάντα τα μέγιστα δυνατή για τη περίθαλψη και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών”. 

Τέλος η Μαρία Μπαρούνη μετέφερε τους χαιρετισμούς του δημάρχου, Θανάση Βασιλόπουλου, ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες διατύπωσε προς το μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων, Αθηνά Μπλέκου και τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Αναστασόπουλο, εργαζόμενος επίσης στο Νοσοκομείο, που είναι και οι δύο μέλη της διοίκησης της Δημοτικής Φιλαρμονικής. 

Στ.Μ.