Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 09:10

Ο κορονοϊός δυσκόλεψε τη Φιλαρμονική που όμως συνεχίζει δυναμικά την πορεία της

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΟΥΝΗ 
Για τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας η περίοδος που διανύεται είναι από τις πιο κρίσιμες στη μακρά ιστορική διαδρομή της, σύμφωνα με τον απολογισμό που έκαναν η πρόεδρος του νομικού προσώπου, δημοτική σύμβουλος Μαρία Μπαρούνη και ο μαέστρος Κώστας Νικολέας. Αφενός η πανδημία του νέου κορονοϊού έβαλε εμπόδια τόσο στη συνέχιση των μαθημάτων με τη φυσική παρουσία των μουσικών όσο και στην πραγματοποίηση συναυλιών και άλλων εκδηλώσεων. Αφετέρου, σε ό,τι αφορά τα καλά νέα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία και ξεκινά τον Οκτώβρη το μεγάλο έργο για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου…

Η Μαρία Μπαρούνη, δημοτική σύμβουλος της παράταξης “Πρωτεύουσα Δύναμη”, με επικεφαλής την Ελένη Αλειφέρη, η οποία συνεργάζεται με τη δημοτική αρχή, στον απολογισμό της ανέφερε ότι έχει υπογραφεί πια η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου της Φιλαρμονικής, ενώ ξεκίνησε και συνεχίζεται με επιτυχία η λειτουργία τμήματος της Φιλαρμονικής στα Αρφαρά. Η πρόεδρος της Φιλαρμονικής ανακοίνωσε ακόμη ότι έχει ετοιμαστεί μελέτη για τη προσβασιμότητα στο κτίριο και των ατόμων με κινητικά προβλήματα. 

Σχετικά με τις εκδηλώσεις η κ. Μπαρούνη ανέφερε ότι λόγω του κορονοϊού ακυρώθηκαν σημαντικές συναυλίες της Φιλαρμονικής που είχε συμφωνηθεί να γίνουν στη Βιέννη της Αυστρίας, στο Μουσείο της Ακρόπολης και αλλού, οι οποίες όμως θα πραγματοποιηθούν όταν αντιμετωπιστεί η πανδημία. Για τη νέα χρονιά, συνέχισε η πρόεδρος, διοργανώνονται συναυλίες σε προαύλια σχολείων, εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του ‘21, διοργανώνονται συναυλίες που θα γίνουν επίσης στη Μονεμβασιά και στη Νίσυρο, νησί που έχει “υιοθετήσει” η Καλαμάτα. 

Τέλος η κ. Μπαρούνη ανέφερε ότι δρομολογείται ο σχεδιασμός και η προμήθεια νέων στολών για τη Φιλαρμονική, η οποία τόνισε ότι δεν έχει καμία οφειλή. Η πρόεδρος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο, που της εμπιστεύθηκε την προεδρία της Φιλαρμονικής, τον μαέστρο Κώστα Νικολέα, τους μουσικούς της Φιλαρμονικής και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Από την πλευρά του ο κ. Νικολέας τόνισε ότι ήταν δύσκολη η χρονιά, όπως δύσκολη θα είναι και η νέα περίοδος. Η Φιλαρμονική, συνέχισε ο μαέστρος της, έχει 60 εκτελεστές, έχει περίπου 170 μαθητές, οι 20 στα Αρφαρά, ενώ έχει δημιουργηθεί και ένα τμήμα για μαθητές με ειδικές ανάγκες και μάλιστα θα γίνει προσπάθεια ώστε μέσα από αυτό το τμήμα να δημιουργηθεί ένα μικρό μουσικό σύνολο.

Στ.Μ.