Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 17:34

Αρνείται το υπουργείο Ναυτιλίας να ενημερώσει το Δήμο για το «μάστερ πλαν» του λιμανιού!

Αρνείται το υπουργείο Ναυτιλίας να ενημερώσει το Δήμο για το «μάστερ πλαν» του λιμανιού!

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΚΑΤΙ;
«Όχι» απάντησε το υπουργείο Ναυτιλίας στο αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, για τη δημοσιοποίηση του «μαστερ πλαν» του λιμανιού. Τι άλλη εξήγηση θα μπορούσε να δοθεί σε αυτή την άρνηση του υπουργείου, πέρα από το ότι πιθανόν θέλουν να φέρουν προ τετελεσμένων αποφάσεων την τοπική κοινωνία; Αποφάσεις που ενδεχομένως υπηρετούν συμφέροντα εκείνων που λέγεται ότι «έχουν βάλει στο μάτι» το λιμάνι.

«Αναφορικά με το Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο (Master Plan) Λιμένα Καλαμάτας, σας ενημερώνουμε ότι η σχετική Απόφαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων προωθείται για Δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. Μετά το πέρας της διαδικασίας η Υπηρεσία μας θα σας ενημερώσει άμεσα».
Αυτή την απάντηση έστειλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, στο Δήμο Καλαμάτας και στο Λιμενικό Ταμείο, που έχουν ζητήσει να ενημερωθούν για την απόφαση της Επιτροπής Σχεδιασμούς και Ανάπτυξης Λιμένων.
Εντυπώσεις όμως δημιουργεί η μη αντίδραση της δημοτικής αρχής Καλαμάτας σε αυτή την αρνητική απάντηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου, δεδομένου ότι και η ίδια έχει ψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση για να κοινοποιηθεί στο Δήμο η απόφαση της Επιτροπής προτού αυτή δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Στ.Μ.