Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 19:18

Τους λόγους της αποχής από τη ψηφοφορία για τα αρχαία της Υπαπαντής εξήγησε ο δήμαρχος Καλαμάτας

Ο λόγος που η δημοτική αρχή απέσυρε την πρότασή της, για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Υπαπαντής και απείχε από την ψηφοφορία της αντίστοιχης πρότασης της αντιπολίτευσης, είναι επειδή κάποιοι σύμβουλοι των μειοψηφιών κράτησαν μια άκαμπτη στάση απέναντι στην προσπάθεια λήψης κοινής απόφασης. Αυτό υποστήριξε σήμερα, σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος…

“Δεν διαπραγματευόμουν να μην αναφέρεται μέσα (στην πρόταση για τη λήψη απόφασης) ότι το έργο της ανάπλασης της Υπαπαντής συνεχίζεται κανονικά” τόνισε ο δήμαρχος Καλαμάτας και συνέχισε σημειώνοντας ότι τη θέση του αυτή τη δέχτηκε ο Βασίλης Κοσμόπουλος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, καθώς επίσης τη “δέχτηκε μερικώς” και ο Βασίλης Τζαμουράνης, επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας. Όμως, σύμφωνα πάντα με το δήμαρχο, κατά την προσπάθεια κατάρτισης και σύνταξης μιας κοινής πρότασης “εκείνη τη στιγμή υπήρχε αντίδραση από συμβούλους των μειοψηφιών που είπαν τη δική μας πρόταση μόνο και τίποτα άλλο”. Τότε, ανέφερε ο δήμαρχος, αποφάσισε να αποσύρει η δημοτική αρχή την πρότασή της και να απέχει από τη ψηφοφορία. 

Παρόλα αυτά, ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι η βούλησή του και της δημοτικής αρχής είναι να προχωρήσει η προσπάθεια για την ανάδειξη των αρχαίων στην Υπαπαντή και γι’ αυτό ίσως και μέσα στην εβδομάδα θα έχει συναντήσεις με τον μελετητή της ανάπλασης της Υπαπαντής, Γιώργο Αλμπάνη και με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, Ευαγγελία Μηλίτση Κεχαγιά, προκειμένου να προσδιοριστεί το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκονται οι αρχαιότητες και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες υποβολής του αιτήματος για την ανάδειξή τους. 

Στ.Μ.