Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 20:46

Απόλυτη επιφυλακή ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και για τους κατοίκους της Μεσσηνίας

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΩΝΑΣ "ΙΑΝΟΣ" 
Να είναι οι Μεσσήνιοι, όπως και οι κάτοικοι άλλων Νομών, σε απόλυτη επιφυλακή για τον “Ιανό”, τον Μεσογειακό κυκλώνα που αναμένεται αύριο, Πέμπτη, το απόγευμα, να περάσει και από την περιοχή μας, ζήτησε με τηλεοπτικό του μήνυμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς….

Ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε από όσους μένουν σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν, καθώς και κοντά σε ακτές, να αποφύγουν τη διαμονή τους σε υπόγεια, ημιυπόγεια, ακόμη και ισόγεια ή ακόμα καλύτερα, αν είναι δυνατό, να φιλοξενηθούν σε κάποια άλλη περιοχή. 

Επίσης ζήτησε να αποφεύγεται, κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων, κάθε περιττή μετακίνηση καθώς και ο κόσμος να ασφαλίσει τις πόρτες και τα παράθυρα της κατοικίας του. 

Επιπλέον υπογράμμισε ότι οι πολίτες δεν πρέπει για κανένα λόγο να διασχίζουν χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους, είτε είναι πεζοί είτε μετακινούνται με όχημα. 

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμη ότι τα φαινόμενα αναμένεται να είναι σκληρά και να έχουν μεγάλη διάρκεια, όπως και ότι οι επιπτώσεις του “Ιανού”  θα είναι παρεμφερείς με αυτές μιας ισχυρής κακοκαιρίας, όμως με μεγαλύτερη ένταση, έκταση και διάρκεια. 

Κλείνοντας ο υφυπουργός σημείωσε ότι “μένουμε σε εγρήγορση, μένουμε σε επιφυλακή, ακολουθούμε τις οδηγίες”.