Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 23:01

Συστάσεις του Δήμου Καλαμάτας για τον “Ιανό” και τηλέφωνα επικοινωνίας για συμβάντα

Συστάσεις του Δήμου Καλαμάτας για τον “Ιανό” και τηλέφωνα επικοινωνίας για συμβάντα

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ 
Σε ετοιμότητα, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται ο Δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση που θα δημιουργήσει ο μεσογειακός κυκλώνας “Ιανός”, ο οποίος αναμένεται να περάσει από την περιοχή την Πέμπτη και την Παρασκευή. Επιπλέον ο Δήμος κάνει έκκληση “προς τους επιχειρηματίες να λάβουν τα μέτρα τους προκειμένου να μην υπάρξουν ζημιές από και στον εξοπλισμό τους, κυρίως στο παραλιακό μέτωπο”...

Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την κακοκαιρία που έρχεται, με το δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο, τους αρμόδιους αντιδήμαρχους, τους εκπροσώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, της ΔΕΑΥΚ και της Δημοτικής Αστυνομίας. 

Ο Δήμος απευθυνόμενος στους πολίτες σημειώνει ότι “σε περίπτωση που υπάρξουν έντονα καιρικά φαινόμενα και παρουσιασθεί ανάγκη, μπορούν να καλέσουν στον αριθμό της Δημοτικής Αστυνομίας: 27213 60750 ή του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας: 27213 60707 ή σε εκείνον του αρμοδίου Αντιδημάρχου Γιάννη Μπάκα: 6977 589382, για να δηλώσουν το περιστατικό”.

Επίσης ενόψει της κακοκαιρίας εντάθηκαν οι καθαρισμοί φρεατίων στην πόλη και σε περιοχές που έχουν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα. Από το Δήμο ανακοινώθηκε σχετικά ότι “ήδη όλο το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος και η ΔΕΥΑΚ έχουν προχωρήσει σε καθαρισμούς και παρεμβάσεις σε περιοχές που έχουν αρμοδιότητα, ενώ σε συνεννόηση με την Περιφέρεια έχουν επικουρήσει σε σημεία που η αρμοδιότητα ανήκει στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Επίσης είναι διαθέσιμα και τα αναγκαία μηχανήματα (οχήματα και μηχανήματα έργου), ενώ ενημέρωση έχει δοθεί και σε Προέδρους Κοινοτήτων του Δήμου, για να λάβουν τα αναγκαία μέτρα”.