Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 19:01

Αλληλεγγύη στην πλημμυρόπληκτη Καρδίτσα, συγκεντρώνει βοήθεια ο Δήμος Καλαμάτας μέχρι αύριο απόγευμα

Φορείς και μεμονωμένους πολίτες να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους προς την πλημμυρόπληκτη Καρδίτσα, κάλεσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Μάλιστα ο Δήμος μέχρι αύριο, Πέμπτη, θα παραλαμβάνει στο Δημαρχείο τρόφιμα, νερό και κλινοσκεπάσματα για τους πληγέντες. Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής δήλωσε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος για ότι έχει υποστεί η περιοχή της Καρδίτσας, σημειώνοντας ότι είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από τα ανάλογα γεγονότα της Καλαμάτας, στις 7 Σεπτέμβρη του 2016. Ο Δήμος Καλαμάτας, ανακοίνωσε ο δήμαρχος, σε ένδειξη συμπαράστασης θα στείλει την Παρασκευή στην Καρδίτσα ένα φορτηγό του Δήμου με τον οδηγό του, προκειμένου να συνδράμει στην προσπάθεια καθαρισμού της περιοχής που έχει πλημμυρίσει. Όπως σημείωσε, η εμπειρία της Καλαμάτας το 2016 δείχνει ότι η βοήθεια με μέσα είναι πολύ σημαντική τις πρώτες μέρες μετά την καταστροφή…

Η βοήθεια που θα συγκεντρωθεί μέχρι αύριο το απόγευμα στο Δημαρχείο θα μεταφερθεί στην Καρδίτσα με το φορτηγό του Δήμου, που θα παραμείνει στην περιοχή που έχει υποστεί καταστροφές, με τον οδηγό του, για περίπου 15 ημέρες. Για τη διαμονή και τη διατροφή του οδηγού θα φροντίσει ο Δήμος Καρδίτσας. 

Η μεταφορά της βοήθειας θα γίνει επίσης με τη συνοδεία του αρμόδιου για την πρόνοια αντιδήμαρχου, Σαράντου Μαρινάκη. 

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Καρδίτσας, Βασίλη Τσιάκο, ο οποίος τον ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση. 

Στ.Μ.

ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ
ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗ
MARINHS ARISTEIDHS