Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 18:09

Ο δήμαρχος παρουσίασε ως δικό του το έργο που προγραμματίστηκε από τον προκάτοχό του, λέει η παράταξη Κοσμόπουλου

“ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ” Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 
Τα έργα στα οποία αναφέρθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά τον απολογισμό του, δεν είναι δικά του αλλά η δουλειά των υπαλλήλων του Δήμου και η υλοποίηση των έργων που προγραμματίστηκαν από τον προηγούμενο δήμαρχο, υποστηρίζει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, με επικεφαλής τον Βασίλη Κοσμόπουλο, “Καλαμάτα Μπροστά”, σε ανακοίνωσή της. Η παράταξη Κοσμόπουλου χαρακτηρίζει τον απολογισμό του δημάρχου Καλαμάτας ως έκθεση ιδεών και αντίθετα μιλά για παταγώδεις αποτυχίες του, οι οποίες καταγράφονται…

Η ανακοίνωση της παράταξης “Καλαμάτα Μπροστά” έχει ως εξής: “Χθες ο δήμαρχος απευθύνθηκε στους πολίτες κάνοντας απολογισμό του ενός χρόνου δημαρχοντίας του. Όπως ήταν αναμενόμενο, αποθέωσε τα πεπραγμένα του, με μια πολύ καλή έκθεση ιδεών.

Αν θεωρεί ότι το έργο που παράγει ένας οργανισμός 850 έμπειρων και ικανών υπαλλήλων διεκπεραιώνοντας την καθημερινότητα και ολοκληρώνοντας μετά πολλών κόπων και βασάνων προγραμματισμένα από τον προηγούμενο Δήμαρχο έργα είναι έργο της δημαρχοντίας του, μάλλον δεν έχει αντιληφθεί τι σημαίνει "έχω πρόγραμμα και χρονοδιάγραμμα".

Θέλουμε να του θυμίσουμε τις παταγώδεις αποτυχίες του σε θέματα μεγάλης για την πόλη σημασίας όπως είναι:  Οι παλινωδίες του στο θέμα της Ναυαρίνου, όπου αναγκάσθηκε να αποσύρει ένα περίπλοκο σχέδιο, η αποτυχία σωστής διαχείρισης μιας βλάβης στον αγωγό ύδρευσης, η άποψη του ότι το "Δεν γνωμοδοτούμε θετικά"  στην ΜΠΕ για το έργο πνοής Καλαματα-Ριζομυλος, μπορεί να σημαίνει και κάτι άλλο εκτός από την αρνητική τοποθέτηση, η αρχική στάση του στο θέμα των αρχαίων της πλατείας Υπαπαντής, την οποία αναγκάστηκε να αλλάξει υπό την πίεση της αντιπολίτευσης και των δημοτών και άλλα πολλά που αφορούν τον καλλωπισμό της πόλης και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Όσον αφορά τις συνεργασίες, θυμίζουμε ότι ο ίδιος τορπιλισε κάθε πιθανότητα, με τις επιλογές του, που πιθανότατα είναι εξόφληση γραμματίων.

Ελπίζουμε στην απολογιστική συνεδρίαση να προσέλθει έτοιμος για ένα απολογισμό δράσεων και όχι καλολογικών στοιχείων”.