Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 20:30

Ασαφής ο δήμαρχος όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα προώθησης της ανάδειξης των αρχαιοτήτων στην Υπαπαντή

Περίπου δέκα μέρες χρειάστηκαν, σύμφωνα με όσα είπε χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, για να σταλούν στο Δήμο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας τα στοιχεία του αρχείου της Υπηρεσίας σχετικά με τις μπαζωμένες αρχαιότητες στην πλατεία της Υπαπαντής…

Τα στοιχεία αυτά, τόνισε ο δήμαρχος, ζητήθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων με έγγραφο στις 16 Σεπτέμβρη και ο Δήμος τα παρέλαβε χθες, 28 του μήνα. Όπως συνέχισε ο δήμαρχος, πρόκειται για τα στοιχεία από το αρχείο της Υπηρεσίας, καθώς και ένα τοπογραφικό σκαρίφημα, προκειμένου να ταυτιστεί το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι αρχαιότητες με τη σημερινή διαμόρφωση του χώρου.

Ο δήμαρχος ωστόσο δεν ήταν όσο σαφείς θα ήθελαν όσοι ρώτησαν σχετικά, όπως ο Μανώλης Μάκαρης και ο Σταμάτης Μπεχράκης, αλλά και η διαδικτυακή ομάδα “Σώστε τα Αρχαία της Υπαπαντής που έκανε σχετική επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών του Δήμου για τη προώθηση της ανάδειξης των αρχαιοτήτων. 

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος ανέφερε ότι τα στοιχεία που έστειλε η Εφορεία Αρχαιοτήτων “θα τα επεξεργαστεί η Υπηρεσία” του Δήμου και στη συνέχεια ο ίδιος θα καλέσει τον μελετητή της ανάπλασης της πλατείας, Γιώργο Αλμπάνη, και τον προσωρινό ανάδοχο του έργου της ανάπτυξης “ώστε να συζητήσουμε για τη μελέτη αλλά και τα νέα δεδομένα και σύντομα να λάβουμε αποφάσεις και να προχωρήσουμε στις επόμενες κινήσεις μας. Ό,τι έχουμε πει ισχύει, με πράξεις και όχι με λόγια”. 

Στ.Μ.