Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 17:47

Παραιτήθηκε ο Γιώργος Σπίνος λόγω του φοβικού θεσμικού πλαισίου και της μη επικοινωνίας από την πλευρά του Δήμου

Το φοβικό θεσμικό πλαίσιο, που δεν δίνει αρμοδιότητες στους προέδρους των κοινοτήτων και η μη επικοινωνία από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας, είναι οι λόγοι που ο Γιώργος Σπίνος, πρώην αντιδήμαρχος Καλαμάτας, αποφάσισε την παραίτησή του από πρόεδρος και κοινοτικός σύμβουλος της Μικρής Μαντίνειας…

Στην επιστολή της παραίτησής του προς το δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, σημειώνει συγκεκριμένα ο κ. Σπίνος: 

“Με την παρούσα επιστολή μου, σας υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου της κοινότητας Μ. Μαντίνειας, αλλά και από μέλος του Συμβουλίου της κοινότητας.

Η απόφασή μου αυτή έχει παρθεί ύστερα από βαθύ προβληματισμό, σχετικά με τον τρόπο της λειτουργίας του θεσμού των κοινοτήτων όπως αυτός διαμορφώθηκε  μετά τις τελευταίες εκλογές και αφού ήδη είχαν προκύψει τα αποτελέσματα της ανάδειξής μου ως προέδρου κοινότητας. (Εγκ 88/21-8-2019 Υπ. Εσωτ.).

Δυστυχώς, η καθολική έλλειψη αρμοδιοτήτων του προέδρου, η απαξίωση των αποφάσεων του κοινοτικού μας συμβουλίου καθώς και η απουσία άμεσης επικοινωνίας με τον δήμο Καλαμάτας, συνεπάγονται με περιορισμένα και ανύπαρκτα πολλές φορές περιθώρια ενεργειών μου, προς όφελος του πολίτη.

Η μη δυνατότητα συμμετοχής και ουσιαστικής παρέμβασης του προέδρου και των μελών του κοινοτικού συμβουλίου σε σημαντικά θέματα όπως:

-Τα έργα υποδομής της κοινότητας στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας

-Την πολεοδομική μελέτη

-Το κληροδότημα Παναγιώταρου και

-Την παραλιακή ζώνη (ανάπλαση και αντιδιαβρωτική προστασία),

μας καθιστούν απλούς θεατές σε μια θλιβερή στασιμότητα.

Μετά τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι το συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο δεν μου επιτρέπει να ασκήσω τα καθήκοντά μου όπως είχα οραματιστεί και είχα υποσχεθεί πριν τις εκλογές, δηλαδή προς την  βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κατοίκους της Μ. Μαντίνειας για την πλήρη στήριξή τους, την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου αλλά και την εθελοντική τους προσφορά όλο αυτό το διάστημα, με την υπόσχεση να είμαι πάντα δίπλα τους με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη.

Εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια στο έργο όλων σας.

Με εκτίμηση

Γεώργιος Φωτ. Σπίνος”