Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 18:02

Πέσαν έξω οι προβλέψεις, νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ο Κώστας Αθανασόπουλος

Ο Κώστας Αθανασόπουλος θα είναι ο νέος πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, μετά την αποχώρηση από την προεδρία του δημάρχου, Θανάση Βασιλόπουλου, ο οποίος αντικειμενικά δεν προλάβαινε να ανταποκριθεί στις ευθύνες και των δύο αυτών θέσεων. Πρόκειται όμως για έκπληξη, γιατί οι προβλέψεις έφερναν ως νέο πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ τον Ανδρέα Καραγιάννη, από την παράταξη της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, με επικεφαλής τον Βασίλη Τζαμουράνη…

Το αν ο Ανδρέας Καραγιάννης θα παραμείνει στην παράταξη του Βασίλη Τζαμουράνη ή θα ανεξαρτητοποιηθεί, προκειμένου να αναλάβει θέση ευθύνης από το δήμαρχο, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη. Πάντως ο δήμαρχος τόνισε σήμερα ότι θα συνεργαστεί μόνο με ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους. 

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, παρουσιάζοντας τον Κώστα Αθανασόπουλο ως νέο πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του, “ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ είναι πλήρους απασχόλησης, θα πρέπει να δουλεύει για τη ΔΕΥΑΚ 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Οι υποχρεώσεις του Δημάρχου Καλαμάτας είναι ακόμη περισσότερες. Υπηρέτησα τη ΔΕΥΑΚ ένα χρόνο, θα πρέπει όμως τώρα να αναλάβει κάποιος άλλος. Ένας άνθρωπος με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, να είναι εργατικός, να είναι έντιμος και να θέλει να προσφέρει. Αυτά τα τρία στοιχεία λοιπόν τα βλέπω στο πρόσωπο του Κώστα Αθανασόπουλου και για αυτό τον προτείνω από σήμερα -θα βγει και σχετική απόφαση καθώς Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ είναι πάντα ο Δήμαρχος Καλαμάτας- να αναλάβει ως Πρόεδρος και να του ευχηθώ καλή επιτυχία. Το έργο είναι δύσκολο αλλά ο Κώστας έχει υπηρετήσει και στο παρελθόν ως Πρόεδρος στη ΔΕΥΑΚ, θα είμαι δίπλα του και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό”. 

Από την πλευρά του ο Κώστας Αθανασόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων: “Οφείλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει να μου αναθέσει  την Προεδρία της ΔΕΥΑΚ την οποία κατείχε μέχρι σήμερα. Έχω υπηρετήσει τη ΔΕΥΑΚ 8 τετραετίες ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και αυτή είναι η τρίτη μου θητεία ως Προέδρου. Όλο αυτό το διάστημα είχαμε αγαστή συνεργασία με όλους και η ΔΕΥΑΚ επιτέλεσε ένα σοβαρό έργο.

Είμαι θιασώτης της διαφάνειας και της καλής ποιότητας των έργων με αμείλικτη αντιμετώπιση. Θα είμαι παρών σε όλα τα σημεία και απολογούμενος στο Δήμαρχο. Τα πράγματα θα εξελιχθούν θετικά με δεδομένο ότι καλείται η ΔΕΥΑΚ να καλύψει ένα άμεσο και ένα μεσομακροπρόθεσμο έργο πολλών εκατομμύριων ευρώ. Οι υποχρεώσεις είναι αυξημένες. Συνεργαζόμενοι με όλους θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες”.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, ο Κώστας Αθανασόπουλος, που είναι πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, θα παραιτηθεί από τη συγκεκριμένη θέση στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, στο οποίο όμως θα παραμείνει ως μέλος. 

Στ.Μ.