Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 01:37

Συνετή παρέμβαση του περιφερειάρχη Νίκα: Να απαιτήσουμε τον αναγκαίο σχεδιασμό υποστήριξης των ρομά

“ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ” 
Ούτε με την αστυνομία ούτε με τους τσιγγάνους τα βάζει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, σε συνετή παρέμβασή του για τα γεγονότα μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό 18χρονου τσιγγάνου στην Πιπερίτσα της Μεσσήνης. Μιλάει για αδικοχαμένο παιδί, σημειώνει ότι η αστυνομία αγωνίζεται και δικαιούται ευχαριστίες γι’ αυτό, ζητά να σταματήσουν οι διαδηλώσεις και οι αντιδιαδηλώσεις, υπογραμμίζει ότι το πρόβλημα της παραβατικότητας των τσιγγάνων ξεκινά από την ψηφοθηρία που γεννά ατιμωρησία και καλεί σε διεκδίκηση σχεδιασμού υποστήριξης των ρομά...

Η παρέμβαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα έχει ως εξής: “Σε σχέση με το τελευταίο δραματικό και λυπηρό γεγονός στη Μεσσήνη, με το θάνατο ενός νέου ανθρώπου και τα απαράδεκτα γεγονότα που επακολούθησαν, επισημαίνω τα εξής:

Η ψυχραιμία και η διασφάλιση της ηρεμίας στην κοινωνία μας αποτελούν βασική προϋπόθεση για την πρόοδό μας και οι κατέχοντες θέση ευθύνης έχουν υποχρέωση για τη συνεννόηση και την καταλλαγή.

Τα προβλήματα που δημιουργούν οι ρομά αποτελούν τρανή απόδειξη της πλήρους αποτυχίας της πολιτείας, εδώ και 4 τουλάχιστον χρόνια -και προφανώς όλων των κυβερνήσεων-, στη διαμόρφωση και υλοποίηση ενός προγράμματος, κατά το αντίστοιχο άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, προνοιακής υποστήριξης και κοινωνικής ένταξης των ρομά.

Η ψηφοθηρία, η συναλλαγή, “οι κουμπαριές” και όλα τα συναφή έφεραν την ατιμωρησία, την περιφρόνηση της νομιμότητας, την  κάθε είδους παραβατικότητα -και τις συχνές κοινωνικές εντάσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία αγωνίζεται και πετυχαίνει μεγαλύτερα αποτελέσματα από τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτει, για αυτό και δικαιούται τις ευχαριστίες μας.

Ολοι, όμως, γνωρίζουν ότι οι ευθύνες για τα κοινωνικά προβλήματα, όπως αυτό, είναι σχεδόν αποκλειστικά πολιτικές, απαιτούν μέτρα πρόληψης και δεν λύνονται με μέτρα καταστολής.

Να σταματήσουν, λοιπόν, οι διαδηλώσεις και οι αντιδιαδηλώσεις, που φέρνουν το μίσος και τον φανατισμό. Να απαιτήσουμε και να υλοποιήσουμε τον αναγκαίο σχεδιασμό υποστήριξης των ρομά και την εφαρμογή της νομιμότητας από όλους.

Αυτό θα είναι και το καλύτερο μνημόσυνο στη μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού”.