Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 11:48

Σχεδιασμός του Λιμενικού Ταμείου για τρεις μαρίνες στο Μεσσηνιακό Κόλπο

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟ 
Δουλεύει ο νέος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, Νίκος Αλεξανδρόπουλος, έχει βγάλει από τα ράφια μελέτες για τις λιμενικές υποδομές στις ακτές της Μεσσηνίας και επιδιώκει τον καθορισμό και την εξομοίωση των ζωνών λιμένος ώστε να νοικοκυρευτεί η κατάσταση, να μπορέσει το Λιμενικό Ταμείο να ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα, να επιβάλει τέλη στους χρήστες και να δημιουργήσει έργα. Στο σχεδιασμό του Νίκου Αλεξανδρόπουλου είναι κυρίως η δημιουργία τριών μαρινών στο Μεσσηνιακό Κόλπο, μία στη Μάνη, μία στα ανατολικά και μία κοντά στην Καλαμάτα…

Ο Νίκος Αλεξανδρόπουλος είχε χθες συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλο, ενώ σε δηλώσεις του στην Kalamata Journal τόνισε ότι η εξομοίωση των ζωνών λιμένος στις λιμενικές υποδομές της Μεσσηνίας είναι το σημαντικότερο έργο, γιατί θα εξασφαλίσει πρόσβαση σε προγράμματα για έργα, θα οδηγήσει στην τακτοποίηση σε ό,τι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς στις περιοχές αυτές, θα φέρει έσοδα από τους χρήστες.

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος σημείωσε ότι προτεραιότητα σε ό,τι αφορά την εξομοίωση, έχουν οι περιοχές εκείνες για τις οποίες υπάρχουν μελέτες από το παρελθόν αλλά δεν προωθήθηκαν και χρειάζονται επικαιροποίηση. Συγκεκριμένα σημείωσε ότι η προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην εξομοίωση των ζωνών λιμένος στην Κορώνη, στον Άγιο Ανδρέα, στο Πεταλίδι, στις Κιτριές, στον Άγιο Νικόλαο, στην Καρδαμύλη και στη Στούπα. 

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη, από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: “Επίσκεψη πραγματοποίησε στο γραφείο του

Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλου, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας κ. Αλεξανδρόπουλος Νικόλαος. Ο Αντιπεριφερειάρχης τον καλωσόρισε, τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε καλή και παραγωγική θητεία. Συζήτησαν αναλυτικά για διάφορα θέματα, όπως την προώθηση ζητημάτων για τον καθορισμό εξομοιουμένης θαλάσσιας ζώνης με ζώνη λιμένος στους λιμένες αρμοδιότητας του λιμενικού ταμείου, όπως του Πεταλιδίου, Αγίου Ανδρέα, Μαραθουπόλεως, Κορώνης κ.λ.π. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την υλοποίηση των αναγκαίων έργων στο θαλάσσια και στο χερσαίο χώρο για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών του νομού”.

Στ.Μ.