Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 23:10

Μάκαρης: Για καθαρά σχολεία πρέπει να μετατραπούν οι συμβάσεις των καθαριστριών σε πλήρους απασχόλησης

ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για τη μετατροπή των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών σε πλήρους απασχόλησης, διότι με τις υπάρχουσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν είναι δυνατόν να καθαρίζονται όπως επιβάλλεται τα σχολεία, ζητά ο Μανώλης Μάκαρης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες”. Ο Μανώλης Μάκαρης υπογραμμίζει ότι υπάρχουν Δήμοι στη χώρα που έχουν πάρει τέτοιες αποφάσεις…

Ο Μανώλης Μάκαρης συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του Σωματείων των σχολικών καθαριστριών και όπως σημειώνει σε σχετικό δελτίο Τύπου, “συζητήθηκε το μείζον θέμα του επαρκούς καθαρισμού των σχολικών συγκροτημάτων της Καλαμάτας.

Οι αυξημένες ανάγκες καθαρισμού των σχολείων δεν μπορούν να καλυφθούν με την μερική απασχόληση των καθαριστριών ΙΔΟΧ και θα πρέπει να επεκταθεί το ωράριο τους και να μετατραπούν σε πλήρους απασχόλησης σύμφωνα με το άρθρο 5 του υπ΄ αριθ. 161/Α΄/22-08-2020 και με απόφαση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου όπως έγινε άλλωστε και σε αρκετούς δήμους της χώρας (πχ Πατρέων, Αλεξανδρούπολης και Δέλτα) και όπως είχαμε προτείνει από μηνός.

Καλούμε την δημοτική αρχή Καλαμάτας να φέρει εκτός ημερήσιας διάταξης το συγκεκριμένο θέμα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας στις 19/10/2020”.