Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 14:36

Να μπει στα αντιπλημμυρικα της Καλαμάτας και η περιοχή μέχρι και το Πήδημα ζητά η Περιφέρεια

Ο ΣΤΑΘΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΝΕΣΗ  
Παρέμβαση στον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, ετοιμάζεται να κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου στα αντιπλημμυρικά έργα της Καλαμάτας να ενταχθεί και η περιοχή μέχρι το Πήδημα, όπου δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα όταν σημειώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα. Όπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, ο οποίος χθες είχε συνάντηση με το θέμα με τον αρμόδιο διευθυντή του υπουργείου Υποδομών, Γιάννη Καρνέση, τα αντιπλημμυρικά της Καλαμάτας θα γίνουν με ανάθεση από τον “Μορέα”, με επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου και θα κοστίσουν 79.000.000 ευρώ, ενώ για τα υπόλοιπα αντιπλημμυρικά μέχρι και το Πήδημα, χρειάζονται επιπλέον 25.000.000 ευρώ περίπου…

Ο κ. Αναστασόπουλος τόνισε ότι είναι θετικό το ότι προωθούνται τα αντιπλημμυρικά έργα στην Καλαμάτα, όπου υπάρχουν σοβαρά ζητήματα, πρόσθεσε όμως ότι είναι εξίσου σημαντικό να καλυφθούν και οι υπόλοιπες περιοχές όπου δημιουργούνται προβλήματα και για το σκοπό αυτό θα υπάρξει παρέμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς τον υπουργό. 

Σε ερώτηση της Kalamata Journal για το αν η συνάντησή του με το διευθυντικό στέλεχος του υπουργείου Υποδομών, χθες, έγινε σε συνεννόηση με το Δήμο Καλαμάτας, ο οποίος επίσης χειρίζεται το θέμα, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστασόπουλος απάντησε ότι η αρμοδιότητα για τα αντιπλημμυρικά ανήκει, σύμφωνα με τη νομοθεσία, στην Περιφέρεια και ως εκ τούτου έχει ευθύνη να ενημερωθεί και θα θέσει τα αιτήματα και τους προβληματισμούς. 

Επιπλέον όμως ο κ. Αναστασόπουλος παρατήρησε ότι ο Δήμος Καλαμάτας χειρίζεται πολύ καλά το συγκεκριμένο θέμα, ότι Περιφέρεια και Δήμος έχουν πολύ καλή συνεργασία, ενώ σχολίασε ακόμη ότι κατά την άποψή του το σωστό θα ήταν η αρμοδιότητα των αντιπλημμυρικών, τουλάχιστον μέσα στις περιοχές των πόλεων, όπως της Καλαμάτας, θα έπρεπε να ανήκει στους Δήμους, παρόλα αυτά η νομοθεσία την έχει αναθέσει στην Περιφέρεια.

Στ.Μ.