Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 19:42

Καμία μεταμέλεια από το δήμαρχο για τη συνεργασία του με τον ένοχο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ 
Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, με επικεφαλής τον Βασίλη Κοσμόπουλο, αναφερόμενη στα χθεσινά τεκταινόμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρατηρεί ότι ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, δεν έδειξε καμία μεταμέλεια για τη συνεργασία του με τον ένοχο ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Κουκούτση. Επιπλέον σημειώνει ότι με τη στάση του αυτή απέτρεψε οριστικά όποια πιθανότητα μπορεί να υπήρχε για συνεργασία, αν και τονίζει επίσης ότι φαίνεται πως επιλογή του δημάρχου είναι να διοικήσει το Δήμο με αποστασίες από παρατάξεις των μειοψηφιών και με τα μέσα που έχει εξασφαλίσει, με αλλαγές του θεσμικού πλαισίου, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος…

Η παράταξη του Βασίλη Κοσμόπουλου έστειλε και την ομιλία του επικεφαλής της παράταξης χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην οποία μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται: “Έχει ειπωθεί ότι η ψήφος δεν έχει ούτε οσμή ούτε χρώμα και ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Δεν συμφωνώ, γι’ αυτό συνεπής στον αξιακό μου κώδικα τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών δεν τηλεφώνησα στον κο Κουκούτση, για να του ζητήσω την υποστήριξή του, όπως κάνατε εσείς και αυτή όπως αντιλαμβάνεσθε κε Δήμαρχε είναι η μεγάλη ειδοποιός διαφορά μας”. 

Στο σχόλιο της παράταξης του Βασίλη Κοσμόπουλου για τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τονίζονται τα εξής: “Ο δήμαρχος στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προσπάθησε να δραπετεύσει από την βαρύτατη ευθύνη της επιλογής του, να συνεργαστεί με τον υπόδικο και νυν ένοχο πρώην βουλευτή. Χωρίς να εκφράσει στο παραμικρό την μεταμέλεια του, επιχείρησε να μεταθέσει την συζήτηση στην καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης.

Αρνήθηκε να αναφερθεί στο ψήφισμα της "Λαϊκής συσπείρωσης" το γεγονός της επί ενός έτους συνεργασίας του. Η οποία ασφαλώς θα συνεχιζόταν, αν δεν είχε εκδοθεί η δικαστική απόφαση. Αυτό απέδειξε και η προκλητική απόφαση του να αντικαταστήσει τον καταδικασμένο πρώην βουλευτή, με το άλλο μέλος του συνδυασμού του, ο οποίος επίσης ανεξαρτητοποιήθηκε μετά την απόφαση.

Προφανώς η δικαστική απόφαση αποκάλυψε κάτι, που δεν ήξερε όλη η Ελληνική κοινωνία.

Με την στάση του δυναμιτίζει οριστικά όποια πιθανότητα συνεργασίας και αποφασίζει να προχωρήσει εκμεταλλευόμενος την παρέμβαση Θεοδωρικάκου και τις αποστασίες μέσω ανεξαρτητοποίησης”.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

Σε ό,τι αφορά την ομιλία του Βασίλη Κοσμόπουλου χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, αυτή έχει ως εξής: "Οι προηγούμενες εβδομάδες σημαδεύτηκαν από την απόφαση του δικαστηρίου στη δίκη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και σχεδόν όλες οι δημοτικές παρατάξεις τη σχολίασαν, κάθε μία βέβαια με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο.

Δυστυχώς για εσάς κε Δήμαρχε, ο μέχρι πριν από λίγες ημέρες υπόδικος συνεργάτης σας στη διοίκηση του Δήμου κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και όχι σε κάποιο μόρφωμα, όπως αναφέρατε στην ανακοίνωσή σας.

Ήταν αναμενόμενο και σας είχαμε προειδοποιήσει γι’ αυτό.

Έχει ειπωθεί ότι η ψήφος δεν έχει ούτε οσμή ούτε χρώμα και ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Δεν συμφωνώ, γι’ αυτό συνεπής στον αξιακό μου κώδικα τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών δεν τηλεφώνησα στον κο Κουκούτση, για να του ζητήσω την υποστήριξή του, όπως κάνατε εσείς και αυτή όπως αντιλαμβάνεσθε κε Δήμαρχε είναι η μεγάλη ειδοποιός διαφορά μας.

Κανείς μας δεν σας κατηγόρησε κε Δήμαρχε, ότι είστε φασίστας, ούτε σας εξισώσαμε με τα μέλη της Χρυσής Αυγής, αλλά κρίναμε τις επιλογές σας οι οποίες ήταν απόλυτα λανθασμένες και σας καλούμε, έστω και τώρα, να ζητήσετε συγγνώμη από τους συνδημότες μας.

Η αντικειμενική κριτική δεν συνιστά ύβρη. Οι ανίερες συμμαχίες συνιστούν και βέβαια επιφέρουν τη νέμεση”.