Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020 23:41

Οι γονείς της μικρής Αναστασίας για τη δύσκολη δοκιμασία ζωής του παιδιού τους

ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΟΤΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ 
Το κοινό, που δείχνει μεγάλη ευαισθησία για τη δοκιμασία ζωής που περνάει η μικρή Αναστασία και η οικογένειά της, ενημερώνουν οι γονείς της. Μιλούν για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί, για τα ιατρικά ερευνητικά προγράμματα στις ΗΠΑ και τη Γερμανία που ασχολούνται με τη θεραπεία της νόσου και για τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη ώστε να βοηθήσει ο κόσμος. Οι γονείς εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στον κόσμο και τονίζουν ότι έχουν ανάγκη την πίστη όλων ότι όλα θα πάνε καλά…

Το μήνυμα των γονέων διάβασε η δικηγόρος τους, Αναστασία Λιόκουρα,  κατά το ραδιομαραθώνιο που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα για τη μικρή Αναστασία: 

“Όλο αυτό που συμβαίνει στην Καλαμάτα, πραγματικά μας ξεπερνά, είναι για εμάς πηγή δύναμης και ελπίδας για αυτό που βιώνουμε και που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Εκτός από ένα τεράστιο ευχαριστώ, έχουμε την ανάγκη να μοιραστούμε μαζί σας κάποια πράγματα, μιας και νοιώθουμε πως δεν είμαστε μόνοι σε αυτό. 

Η Αναστασία μας έχει μια επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου στον εγκέφαλο, η οποία δεν είναι χειρουργίσιμη. Η συνήθης αντιμετώπιση της νόσου, έχει χαμηλά προγνωστικά. Έχουμε έρθει σε επαφή με τρία ερευνητικά προγράμματα, τα οποία αντιμετωπίζουν περιπτώσεις σαν της Αναστασίας, στο Τέξας, στο Κόλουμπια της Νέας Υόρκης που ηγείται ο Έλληνας νευροογκολόγος κ. Ζαχαρούλης και στην Κολωνία. Ήδη έχει αποσταλεί το ιστορικό της και περιμένουμε απαντήσεις.

Τα ερευνητικά αυτά προγράμματα δεν είναι εγκεκριμένα από το Ελληνικό Δημόσιο και απαιτείται ειδική διαδικασία. Έχουμε υποβάλει φάκελο στον ΕΟΠΥ και περιμένουμε απαντήσεις. 

Θα πάμε σε όποια έρευνα και σε όποια θεραπεία κριθεί από τους ειδικούς η πιο κατάλληλη. Από στιγμή σε στιγμή θα χρειαστεί να φύγουμε στο εξωτερικό.

Δεν ξέρουμε ούτε το ακριβές ποσόν ούτε πόσος χρόνος θα χρειαστεί. Γι αυτό ζητήσαμε τη βοήθεια του κόσμου. Όλα συνέβησαν αστραπιαία και καλούμαστε να λάβουμε αποφάσεις ζωής, οι οποίες δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να παρθούν από τη μια στιγμή στην άλλη. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα κάνουμε τα πάντα για το κορίτσι μας.

Οι διαδικασίες για τον ερανικο λογαριασμό έχουν ξεκινήσει και θα έχουμε απαντήσεις μέσα στην εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να είναι τα πάντα ξεκάθαρα και διαυγή, δυστυχώς όμως αυτή τη στιγμή αυτά είναι τα δεδομένα. 

Η βοήθειά σας είναι πολύτιμη, αλλά αυτό που έχουμε πραγματικά ανάγκη είναι η θετική σας ενέργεια,  η αγάπη σας και η πίστη ότι όλα θα πάνε καλά. 

Ηλίας Τριανταφυλλάκης 

Ξένια Πρεζεράκου”.