Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 00:08

Στον αέρα ακόμα ο δρόμος-σφαγείο Πάτρα-Πύργος, αποκαλύπτεται πλήρως η κυβερνητική αδράνεια λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Όχι μόνο δεν υπάρχει καμία πρόοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την έγκριση χρηματοδότησης του αυτοκινητόδρομου Πάτρας-Πύργου αλλά δεν έχει φτάσει καν στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα σχετική μελέτη από την Ελλάδα. Αυτό υπογραμμίζουν ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή απάντηση της Κομισιόν σε σχετικό ερώτημα που υπέβαλαν, σημειώνοντας επίσης ότι εάν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν είχε ακυρώσει τα έργα της προηγούμενης κυβέρνησης ο αυτοκινήτοδρομος τώρα θα ήταν υπό κατασκευή και θα τελείωνε το 2023…

Σε σχετική παρέμβασή της η Νομαρχιακή Επιτροπής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει, με τίτλο «Κόλαφος» για την κυβέρνηση της ΝΔ η απάντηση της Κομισιόν για το Πάτρα - Πύργος, τα εξής: “Έκθετη, για μια ακόμη φορά, αφήνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη η απάντηση της Κομισιόν για τις εξελίξεις στην υλοποίηση του οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος.

Η επίτροπος Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής, Ελίζα Φερέιρα απαντώντας στους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρη Παπαδημούλη και Ελένη Κουντουρά αναφέρει ότι οι ελληνικές αρχές της έχουν αποστείλει μόνο μερικές αρχικές πληροφορίες - άρα όχι πλήρη φάκελο ή κάποια ολοκληρωμένη μελέτη, όπως λέει δημόσια ο Κ. Καραμανλής - για τις αλλαγές που θέλει να κάνει η ΝΔ στον τρόπο κατασκευής του έργου του αυτοκινητοδρόμου Πατρών - Πύργου.

Όπως είναι γνωστό η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σχεδίασε, βρήκε χρηματοδότηση (344 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής)  και το έργο του αυτοκινητοδρόμου ξεκίνησε, με χρόνο υλοποίησης το 2023. Ωστόσο, αμέσως μετά τις εκλογές του 2019 άρχισαν οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου και τον Μάρτιο του 2020 σταμάτησε οριστικά. Το έργο, με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, εδώ και 15 μήνες έχει παγώσει. Από τότε ο Κ. Καραμανλής διατείνεται ότι βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με την Κομισιόν για την έγκριση του έργου. Κάτι που διαψεύδει η απάντησή της στους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Αποκαλύπτεται πλέον πλήρως  η κυβερνητική αδράνεια, αλλά και η συστηματική παραπληροφόρηση για ένα τόσο ζωτικής σημασίας έργο για την Δυτική Ελλάδα και τη Μεσσηνία.

Παρατείνεται έτσι η ύπαρξη ενός δρόμου – σφαγείου, ενώ παράλληλα ναρκοθετήθηκε η άμεση ολοκλήρωση ενός αυτοκινητόδρομου με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και προστατευτική νησίδα στη μέση, χωρίς διόδια και χωρίς επιπλέον κόστη! Ζητήματα που εδώ και καιρό έχει αναδείξει και προειδοποιήσει για την τροπή τους ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο”.