Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 20:04

Αναστάσης Σκοπετέας: Αντιδήμαρχος ετών 28

Ο Αναστάσης Σκοπετέας εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας με την πρώτη. Ήταν υποψήφιος το Μάη του 2019 με το συνδυασμό της Ελένης Αλειφέρη “Πρωτεύουσα Δύναμη”. Αμέσως δε του ανατέθηκε θέση ευθύνης, έγινε πρόεδρος της Μονομετοχικής Εταιρίας του Δήμου Καλαμάτας “Διοκλής”, η οποία διαχειρίζεται την περιουσία του Δήμου και έχει και δικά της περιουσιακά στοιχεία, όπως το Βιοτεχνικό Πάρκο. Ένα χρόνο μετά ο Αναστάσης Σκοπετέας έγινε αντιδήμαρχος. Είναι 28 ετών και είναι ο νεότερος αντιδήμαρχος τουλάχιστον στην πρόσφατη ιστορία του Δήμου. Από τις γυναίκες τον περνά η Παναγιώτα Ντίνα, που έγινε αντιδήμαρχος από τον πρώην δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα…

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ανακοίνωσε σήμερα ότι ορίζει αντιδήμαρχο τον Αναστάση Σκοπετέα και του ανέθεσε τις αρμοδιότητες της ψηφιακής διακυβέρνησης, της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και του εθελοντισμού. 

Επιπλέον ο δήμαρχος τον όρισε εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για τη Δημοτική Ενότητα Θουρίας, αν και ο Αναστάσης Σκοπετέας δεν κατάγεται από τη συγκεκριμένη περιοχή αλλά είναι γέννημα θρέμμα Καλαματιανός. 

Η επιλογή του Αναστάση Σκοπετέα έγινε με συνεννόηση του δημάρχου με την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης με την οποία εκλέχτηκε ο νέος αντιδήμαρχος, της Ελένης Αλειφέρη. 

Οπωσδήποτε όμως στην απόφαση αυτή θα συνεκτιμήθηκε το έργο του στον Διοκλή, όπου μάλιστα αντιμετώπισε δύσκολες καταστάσεις, οι οποίες τον “έψησαν” και του έδωσαν γρήγορα πολύτιμη εμπειρία, όπως είναι η διαχείριση της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία στους επαγγελματίες με τους οποίους συνεργάζεται ο “Διοκλής”. 

Ο Αναστάσης Σκοπετέας έχει σπουδάσει στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ έχει κάνει μεταπτυχιακό στην ΑΣΟΕ σχετικά με τα χρηματοοικονομικά και τις τράπεζες. Έχει εργαστεί στην Attica Bank. 

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, παρουσιάζοντάς τον το πρωί μίλησε για τον μικρό σε ηλικία της δημοτικής αρχής, τόνισε όμως επίσης ότι κάθε ένας που ασκεί διοίκηση οφείλει να προετοιμάζει το αύριο, δείχνοντας ότι πιστεύει στον Αναστάση Σκοπετέα ότι μπορεί να προσφέρει στο Δήμο Καλαμάτας. 

Σημειώνεται ότι στην παρουσίαση του νέου αντιδήμαρχου Αναστάση Σκοπετέα ήταν η μητέρα του, χαρούμενη και συγκινημένη, η οποία πρόσφερε γλυκά στα στελέχη της δημοτικής αρχής και τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. 

Στ.Μ.