Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 12:35

Ανακήρυξη του Μίκη Θεοδωράκη ως επίτιμου δημότη μόνο με τους επικεφαλής λόγω κορονοϊού

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 
Τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας θα ανακηρύξει ως επίτιμο δημότη Καλαμάτας τον Μίκη Θεοδωράκη. Στην ειδική συνεδρίαση θα παραστεί η κόρη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη με το έργο και τη στάση ζωής που έχει εμπνεύσει το λαό στους αγώνες του. Η κόρη του διαβάσει κείμενο που ετοίμασε ο Μίκης Θεοδωράκης για την τιμητική του διάκριση από το Δήμο Καλαμάτας. Όμως, λόγω του κορονοϊού, σε αυτή την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα παραστούν με φυσική παρουσία μόνο ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, το προεδρείο του Σώματος και οι εκπρόσωποι του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου θα συμμετέχουν με τηλεδιάσκεψη…

Τη σχετική ενημέρωση έκανε νωρίτερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, που γίνεται με τηλεδιάσκεψη. 

Ο δήμαρχος τόνισε ότι η κατάσταση με την υγειονομική κρίση δυσκολεύει και στη Μεσσηνία, λόγω της αύξησης του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και της μεταπήδησης του Νομού από το επίπεδο 1 ετοιμότητας στο επίπεδο 2 επιτήρησης, από το πράσινο στο κίτρινο χρώμα αντίστοιχα. 

Γι αυτό το λόγο, τόνισε ο δήμαρχος, πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει με τη φυσική παρουσία μόνο των επικεφαλής και με τη συμμετοχή των υπόλοιπων μελών μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο δήμαρχος επιπλέον τόνισε ότι εξάλλου δεν επιτρέπεται η συνάθροιση σε εσωτερικό χώρο περισσότερων από 50 ατόμων, που στις συνεδριάσεις του Σώματος προσέρχονται οπωσδήποτε πιο πολλά άτομα, αν υπολογιστούν οι 41 δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι των κοινοτήτων και οι δημοσιογράφοι. 
Στ.Μ.