Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 20:44

Πάνε να μετατρέψουν τον Καραμπογιά σε ...Σηκουάνα!

Η κοίτη του Καραμπογιά και στο βάθος το τεχνικό έργο κάτω από την περιμετρική, που εμφανώς είναι μικρότερο

Η κοίτη του Καραμπογιά και στο βάθος το τεχνικό έργο κάτω από την περιμετρική, που εμφανώς είναι μικρότερο

ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΦΤΑ ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΕΡΟ! 
Στην εποχή της κλιματικής κρίσης ο “Μορέας” έχει σχεδιάσει να πολλαπλασιάσει την παροχετευτικότητα του Καραμπογιά, του ρέματος που χύνεται στον Νέδοντα επάνω από τον Σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και πολλές φορές έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές, όπως το 2016 που έσπασαν τα τοιχία του στα αναχώματα από τις τεράστιες ποσότητες νερού που κατέβασε και πλημμύρισε την ευρύτερη περιοχή μέχρι και τη Μπουλούκου με λάσπες και άλλα φερτά υλικά…

Όπως ανέφερε το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης, με την πρόταση του Μορέα για τα αντιπλημμυρικά έργα της Καλαμάτας προβλέπεται η αύξηση της παροχετευτικότητας του Καραμπογιά κατά εφτά φορές! Αυτό γιατί στον Καραμπογιά θα κατευθυνθούν τα νερά από άλλα ρέματα. 

Δημιουργούνται φυσικά τεράστιες απορίες γι’ αυτό το σχεδιασμό, όπως και για τις συνέπειες που μπορούν να υπάρξουν και στον ίδιο το Νέδοντα, όπου θα καταλήγουν όλα αυτά τα νερά από ένα μόνο ρέμα, τον Καραμπογιά. 

Την έκπληξή του για τη δήλωση του αντιδημάρχου Νίκου Μπασακίδη, ότι με την πρόταση του Μορέα θα αυξηθεί η παροχετευτικότητα του Καραμπογιά κατά 7 φορές, διατύπωσε ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Βασίλης Τζαμουράνης. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα, δήλωσε ότι πιθανόν αυτή η πρόταση να μην είναι προς το συμφέρον της περιοχής και ζήτησε να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, ανέφερε ότι ο Μορέας έχει κάνει μια πρώτη προμελέτη για τα αντιπλημμυρικά της Καλαμάτας και πως το θέμα του Καραμπογιά συζητήθηκε πάρα πολύ σε σύσκεψη που έγινε το προηγούμενο διάστημα στο Δημαρχείο με εκπροσώπους του υπουργείου Υποδομών και του Μορέα. Ο δήμαρχος είπε ότι οριστική απόφαση για τον Καραμπογιά δεν υπάρχει ακόμη, σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι υπό εξέταση ακόμη και η αλλαγή της πορείας Καραμπογιά, να μετακινηθεί βορειότερα από τη σημερινή. 

Ο Βασίλης Τζαμουράνης ιδίως αλλά και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Κοσμόπουλος, εξέφρασαν την δυσφορία τους για το γεγονός ότι δεν υπάρχει ενημέρωση για την πρόταση του Μορέα από τη δημοτική αρχή. Μάλιστα ο Βασίλης Τζαμουράνης ανέφερε ότι είχε παρακαλέσει να προσκληθεί και εκείνος στη σύσκεψη που έγινε με τους εκπροσώπους του υπουργείου Υποδομών και του Μορέα. 

Ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος απάντησε ότι θα κάνει ενημέρωση για τη σύσκεψη στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ μέσα στο Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη με το υπουργείο και το Μορέα, στην οποία είπε πως θα προσκληθούν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της μειοψηφίας. 

Η συζήτηση για τον Καραμπογιά έγινε στο πλαίσιο του θέματος παραλαβής της μελέτης οριοθέτησης του ρέματος, την οποία είχε αναθέσει ο Δήμος σε εξωτερικό γραφείο. 

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης ανέφερε ότι η μελέτη αυτή προτείνει πέντε λύσεις για την οριοθέτηση του Καραμπογιά, με καλύτερη, σύμφωνα πάντα με όσα είπε ο αντιδήμαρχος, το σκέπασμα του. Ο κ. Μπασακίδης πρόσθεσε όμως ότι με τις νέες εξελίξεις, δηλαδή την ανάθεση των αντιπλημμυρικών έργων της Καλαμάτας στον Μορέα, δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσει η μελέτη οριοθέτησης μέχρι του σημείου επιλογής μιας εκ των πέντε λύσεων, διότι αυτή τη δουλειά θα τη συνεχίσει πια ο Μορέας. 

Πάντως ο κ. Μπασακίδης ανέφερε αφενός ότι το σκέπασμα του ρέματος προσκρούει στην περιβαλλοντική νομοθεσία, αφετέρου όμως σημείωσε πως η λύση που θα εφαρμόσει ο Μορέας θα νομοθετηθεί προηγουμένως στη Βουλή και θα καλύπτεται από την περιβαλλοντική νομοθεσία. 

Ο Βασίλης Τζαμουράνης ανέφερε ότι η οριοθέτηση θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί, διότι παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας,  όπως σημείωσε, ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή. Το ίδιο τόνισε και η Μαρία Οικονομάκου, επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας “Καλαμάτα Ξεκινάμε”. 

Στ.Μ.