Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 10:21

Έλεγχοι από μικτά κλιμάκια για την εφαρμογή των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΑΘΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ 
Την εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων ενάντια στη διασπορά του κορονοΐού, από μικτά κλιμάκια υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας και της Αστυνομίας, ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος. Τόνισε ότι η μεταπήδηση της Μεσσηνίας από το επίπεδο ετοιμότητας (πράσινο) στο επίπεδο επιτήρησης (κίτρινο), λόγω της αύξησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου ιού, αποτελεί σοβαρή εξέλιξη που επιβάλλει την τήρηση από τους πολίτες των μέτρων ενάντια στην εξάπλωση του νέου ιού…

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διοικητικού και Οικονομικού, Δημήτρης Μουτζούρης, καθώς και η προϊσταμένη Διεύθυνσης Υγείας, Αικατερίνη Σπέντζουρα. Ο αντιπεριφερειάρχης αρχικά, αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της κατάστασης, εξαιτίας της μετάβασης σε ανώτερη επιδημιολογική κλίμακα και συνέστησε σε πολίτες και υπαλλήλους να τηρούν τα μέτρα που προβλέπονται, έκανε έκκληση προς όλους για να αναλάβουν πρωτοβουλία καθολικής χρήσης μάσκας, ακόμα και αν σήμερα δεν προβλέπεται. Στη συνέχεια ανακοίνωσε την εντατικοποίηση των ελέγχων εφαρμογής των μέτρων, που θα πραγματοποιούνται από μικτά κλιμάκια της Δ/νσης Υγείας και της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Μεσσηνίας, παρουσία και της αστυνομίας. Ενημέρωσε επίσης ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 330 έλεγχοι το τελευταίο διάστημα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Επίσης, επεσήμανε τη συνεργασία που έχει η Περιφέρεια με τα Κ.Υ. Καλαμάτας και Μελιγαλά, τα οποία είναι και κέντρα αναφοράς για τον κορονοϊό,  καθώς και για την διάθεση τεστ ταχείας ανίχνευσης του ιού (rapid test), προκειμένου να διενεργηθούν έλεγχοι. 

Η διευθύντρια Υγείας της ΠΕ Μεσσηνίας, κ. Σπέντζουρα, επέστησε την προσοχή για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και πρότεινε την χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους ακόμα και στους εξωτερικούς, όπου υπάρχει συγχρωτισμός, αλλά και την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων ασφαλείας.  Παράλληλα ενημέρωσε για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος σε περίπτωση που νοσήσει ή έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες της υπηρεσίας υγείας σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος στις σχολικές μονάδες.   

Ο διευθυντής Διοικητικού κ. Μουτζούρης ανέλυσε τα μέτρα που θα τηρούνται από τους υπαλλήλους αλλά και από τους επισκέπτες του Διοικητηρίου, ώστε να αποφευχθεί η συγκέντρωση πολιτών, ειδικά σε ορισμένες υπηρεσίες που δέχονται περισσότερους πολίτες. Ειδικότερα όσοι επιθυμούν να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες της ΠΕ Μεσσηνίας θα πρέπει αρχικά να επικοινωνούν τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και αν αυτό δεν είναι εφικτό κατά προτίμηση με ραντεβού.