Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012 19:22

Σε ενάμιση μήνα στην καλύτερη περίπτωση το Παραδείσια - Τσακώνα, «κόβεται» η Ολυμπία

Σε ενάμιση μήνα στην καλύτερη περίπτωση το Παραδείσια - Τσακώνα, «κόβεται» η Ολυμπία

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ 
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

Οι φόβοι ότι η Ολυμπία Οδός δεν πρόκειται να φτάσει μέχρι τη Μεσσηνία δυστυχώς επιβεβαιώνονται, καθώς αυτό άφησε να εννοηθεί σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών, Σταύρος Καλογιάννης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, μετά τη συνέντευξη που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός, κάλεσε τον κόσμο και την αυτοδιοίκηση να αντιδράσουν, όχι μόνο για το «κούρεμα» στην Ολυμπία Οδό αλλά και για το άμεσο άνοιγμα του τμήματος Παραδεισίων - Τσακώνας.

Για το θέμα του τμήματος Παραδεισίων - Τσακώνας, ο κ. Καλογιάννης ανέφερε ότι όλα εξαρτώνται από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αν τελικά εγκριθεί η συμπληρωματική σύμβαση για τη δημιουργία της παράκαμψης στο σημείο της μεγάλης μεταλλικής γέφυρας, τότε θα είναι εφικτό να παραδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία περί τα Χριστούγεννα.
«Η σημερινή συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού πρέπει να ενεργοποιήσει πολιτικούς παράγοντες, Αυτοδιοίκηση και φορείς της Μεσσηνίας για να απαιτήσουμε "Τέρμα πια στον εμπαιγμό"», υπογραμμίζει σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, Θανάσης Πετράκος.
Ειδικά δε για το θέμα του τμήματος Παραδεισίων - Τσακώνας, ο Θανάσης Πετράκος προτείνει να ανοίξει άμεσα, με ευθύνη των πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων του Νομού: «Η κυβέρνηση έχει τη βασική ευθύνη για την αρνητική εξέλιξη με την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου για το Παραδείσια – Τσακώνα  η οποία αναβάλλει την παράδοση του δρόμου με την έτοιμη παράκαμψη, στην καλύτερη περίπτωση για ενάνιση μήνα. Είναι ντροπή μετά από 10 χρόνια μετά την κατάρρευση του δρόμου Παραδείσια –Τσακώνα να συνεχίζουμε να κυκλοφορούμε από τις στροφές της Τσακώνας.
Η λύση είναι μία: Να αναλάβει όλες τις ευθύνες η κυβέρνηση και να δοθεί ΤΩΡΑ στην κυκλοφορία ο δρόμος, διότι τις παραλείψεις και τα λάθη των κυβερνητικών παραγόντων δεν μπορούν να συνεχίζουν να τα πληρώνουν οι Μεσσήνιοι πολίτες.  Αν δεν το πράξει η κυβέρνηση ένας δρόμος υπάρχει. Να ανοίξει ο δρόμος με την ευθύνη των πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων του τόπου. Για το σκοπό αυτό, θα αναλάβω αύριο πρωτοβουλία να συναντηθώ με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και τον Δήμαρχο Καλαμάτας για να υπάρξει απόφαση για συντονισμό των απαραίτητων ενεργειών».
Σε ό,τι αφορά το θέμα της Ολυμπίας Οδού, ο κ. Πετράκος σημειώνει: «Τα κακά μαντάτα για την Μεσσηνία συνεχίζονται και στο δεύτερο σκέλος της συνέντευξης του κ. Καλογιάννη όπου ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι η Ολυμπία Οδός δεν θα φτάσει ποτέ στην Μεσσηνία. Επιβάλλεται αύριο κιόλας ο Δήμαρχος Καλαμάτας και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας να συγκαλέσουν ευρεία σύσκεψη καλώντας τους βουλευτές, τα δημοτικά συμβούλια και όλους τους φορείς της Μεσσηνίας για να συγκροτηθεί ένα Παμεσσηνιακό μέτωπο διεκδίκησης για να απαιτήσουμε όλοι μαζί, η Ολυμπία Οδός να φτάσει στην Τσακώνα».