Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 21:23

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για παιδιά στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Ασημάκου

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Εξαιρετικά χρήσιμες οδηγίες για την παροχή πρώτων βοηθειών σε παιδιά, πήραν οι γονείς που παρακολούθησαν το σεμινάριο που διοργάνωσε ο Βρεφονηπιακός Σταθμός “Ευγενία Βασ. Ασημάκου”, στην Καλαμάτα, σε συνεργασία με το Τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Με αφορμή αυτό το σεμινάριο έγινε συζήτηση για τη διοργάνωση, το επόμενο διάστημα, και εθελοντικής αιμοδοσίας από γονείς του βρεφονηπιακού σταθμού αλλά και προσφοράς βοήθειας προς τους σεισμοπαθείς της Σάμου…

Το σεμινάριο για τις πρώτες βοήθειες σε παιδιά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Συμβουλευτικών-Εκπαιδευτικών Συναντήσεων Γονέων του Βρεφονηπιακού Σταθμού Ασημάκου. Η Μαίρη Ασημάκου-Σουμή καλωσορίζοντας τους γονείς ανέφερε: «Σκοπός αυτού του Σεμιναρίου είναι να σας κάνουμε να νιώσετε ασφαλείς  και αυτό θα το πετύχετε όταν θα εκπαιδευτείτε σωστά. Θα προετοιμαστείτε για τη διαχείριση καταστάσεων κρίσεων μικρών ίσως, αλλά κρίσεων, προσφέροντας αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια, έως ότου έρθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Εμπιστεύτηκα την εκπαίδευση αυτή στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό που μέχρι σήμερα έχει επιδείξει μια διαρκή δυναμική παρουσία σε κάθε έκτακτη ανάγκη της χώρας, αλλά και στην καθημερινότητα, μέσα από προγράμματα που στο κέντρο τους έχουν τον άνθρωπο. Η συνεργασία μου με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό μετράει πολλά χρόνια και είμαι υπερήφανη που ανήκω και εγώ σε αυτόν τον Οργανισμό / κίνημα που αποδεικνύει καθημερινά ότι αγαπάει τον άνθρωπο – συνάνθρωπο. Ευχαριστώ θερμά το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα για εκπαίδευση των Γονέων μας».

Στη συνέχεια, η εκπαιδεύτρια-νοσηλεύτρια κα Κωνσταντίνα Δαμηλάτη ενημέρωσε τους Γονείς για το τι πρέπει να κάνουν, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα Πρώτων Βοηθειών, σε περίπτωση αιμορραγίας, ρινορραγίας, λιποθυμίας, παιδικών πυρετικών σπασμών, κ.α.

Στο τέλος του Σεμιναρίου, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων μηνών εθελοντική αιμοδοσία από τους Γονείς του Βρεφονηπιακού Σταθμού «ΕΥΓΕΝΙΑ ΒΑΣ. ΑΣΗΜΑΚΟΥ», αλλά και να παρασχεθεί οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζονται οι πληγέντες του σεισμού στη Σάμο, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.