Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 17:28

Επιτέλους μετά από... ανεξήγητη καθυστέρηση ξεκίνησε το έργο στην Εθνική Οδό του Ταϋγέτου

ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΤΗ ΤΟΥ 2019 
Ξεκίνησε επιτέλους το έργο της συντήρησης και βελτίωσης στην Εθνική Οδό Καλαμάτας-Σπάρτης, για το οποίο εξασφαλίστηκαν 3.000.000 ευρώ επί υπουργίας Αλέξη Χαρίτση. Το έργο έχει δημοπρατηθεί από τον Μάρτη του 2019 και ανάδοχος είναι η εταιρία του Βασίλη Τατούλη, με τον οποίο ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, έχει υπογράψει τη σύμβαση του έργου από τον περασμένο Ιούνιο. Ο λόγος που άργησε τόσο πολύ να ξεκινήσει μοιάζει ανεξήγητος...

Τις εργασίες επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος και σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας σημειώνονται τα εξής: “Ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη η εργολαβία των 3.000.000 €, χρηματοδοτούμενη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για το έργο με τίτλο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ 82ΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΣΠΑΡΤΗΣ». Προβλέπεται να πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού και μόρφωσης των τάφρων, κατασκευή υπενδεδυμένης τάφρου, οδοστρωσία – ασφαλτόστρωση κατά θέσεις με αντιολισθηρή στρώση κυκλοφορίας, εργασίες σήμανσης – ασφάλειας καθώς και τοποθέτησης ελεύθερου πλέγματος στα πρανή, σε επιφάνεια 10 περ. στρεμμάτων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στάθης Αναστασόπουλος που επισκέφθηκε, σήμερα 20 Νοεμβρίου, το έργο αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα και χρησιμότητά του για την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας στην περιοχή του Ταϋγέτου και επεσήμανε ότι «η Περιφερειακή Ενότητα έχει στην προτεραιότητά της την βελτίωση του συγκεκριμένου οδικού άξονα, για το σκοπό δε αυτό μελετά και το θέμα της κατολίσθησης στο 24 ο χιλ., ώστε από το νέο έτος να είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε το ενταγμένο στο ΠΔΕ έργο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ 82 η Ε.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΣΠΑΡΤΗΣ ΑΠΟ Χ.Θ. 24+000 ΕΩΣ ΟΡΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ», προϋπολογισμού 1.850.000 €».