Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 22:22

Οι οικογένειες που χρειάζονται τάμπλετ για τηλεκπαίδευση είναι 550, δεν μπορεί να συνδράμει ο Δήμος Καλαμάτας

Την αδυναμία του Δήμου να προμηθευτεί ο ίδιος, με δικές του δαπάντες, τα τάμπλετ που χρειάζονται οικογένειες προκειμένου τα παιδιά να συμμετέχουν ισότιμα στην τηλεκπαίδευση, δήλωσε η δημοτική αρχή Καλαμάτας, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, ανέφερε ότι τον περασμένο Μάρτη, στην πρώτη καραντίνα, καταγράφηκαν οι ανάγκες από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης στη Μεσσηνία και προέκυψε ότι χρειάζονται 550 τάμπλετ. Ο δήμαρχος τόνισε ότι το νούμερο είναι πάρα πολύ μεγάλο και δεν έχει ο Δήμος τη δυνατότητα να καλύψει αυτή την αναγκαιότητα…

Πάντως ο δήμαρχος σημείωσε επίσης ότι αυτό που κάνει ο Δήμος είναι να διαθέτει κάρτες σε μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση στο internet, ώστε να την αποκτήσουν. Επιπλέον είπε ότι ανέθεσε στον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να κάνει νέα καταγραφή με τις πραγματικές, όπως τόνισε ο δήμαρχος, ανάγκες σε τάμπλετ. 

Το αίτημα να συνδράμει ο Δήμος τους μαθητές που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ισότιμα την τηλεκπαίδευση, με την προμήθεια και διάθεση τάμπλετ, έθεσε σειρά δημοτικών συμβούλων κατά την έναρξη της συνεδρίασης. Συγκεκριμένα σχετική ερώτηση κατέθεσε εγγράφως ο Γιάννης Χριστόπουλος, που το ίδιο αίτημα είχε κάνει και κατά το πρώτο κλείσιμο των σχολείων λόγω της πανδημίας, τον περασμένο Μάρτη, ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Οικονομάκος. 

Στο αίτημα εκτός από το δήμαρχο απάντησε και ο αντιδήμαρχος, Αναστάσης Σκοπετέας, σημειώνοντας ότι η προμήθεια των μαθητών με ταμπλετ είναι ευθύνη της πολιτείας, την οποία ο Δήμος δεν μπορεί να την υποκαταστήσει, ωστόσο προσπαθεί να στέκεται αρωγός όσο μπορεί για την αντιμετώπιση προβλημάτων. 

Στ.Μ.