Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 12:10

Δώδεκα θέσεις στο νεκροταφείο Καλαμάτας για θανόντες από covid-19 και άλλα λοιμώδη νοσήματα

ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ 
Θέση στο νεκροταφείο Καλαμάτας για τη ταφή ατόμων που πεθαίνουν από λοιμώδεις νόσους, όπως το νέο κορονοϊό, καθορίστηκε κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όμως από το μεσημέρι στη θέση αυτή είχε ταφεί άτομο που πέθανε και είχε τον κορονοϊό…

Όπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Σαράντος Μαρινάκης, στο νεκροταφείο της Καλαμάτας έπρεπε, σύμφωνα με το νόμο, από χρόνια πριν να έχει προσδιοριστεί ξεχωριστή θέση για την ταφή ατόμων που πεθαίνουν με λοιμώδη νοσήματα. Αυτό όμως έγινε τώρα, με αφορμή και το θάνατο ατόμου με το νέο κορονοϊό. 

Παρέμβαση σχετικά έκανε ο αντιδήμαρχος που είχε προηγουμένως την αρμοδιότητα για τα νεκροταφεία, Γιώργος Φάββας, ο οποίος σημείωσε ότι ο ίδιος με την Υπηρεσία είχε ετοιμάσει τις εισηγήσεις με τις αλλαγές που έπρεπε να γίνουν ώστε να καθοριστεί στο νεκροταφείο χώρος για τους θανόντες με λοιμώδη νοσήματα και χάρη σε αυτές ο Δήμος ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει το θέμα της ταφής του πρώτου νεκρού στην πόλη με κορονοϊό.

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και στη συνέχεια και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, ζήτησαν να προσδιοριστούν θέσεις για θανόντες με λοιμώδεις νόσους και στα περιφερειακά νεκροταφεία. Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, απάντησε ότι εάν πεθάνει κάποιος με λοιμώδη νόσο στην περιφέρεια του Δήμου σαφώς και δεν θα γίνεται η ταφή του στο νεκροταφείο της Καλαμάτας αλλά θα καθορίζεται άμεσα θέση στο νεκροταφείο της περιοχής του για να ενταφιάζεται εκεί. 

Η θέση που καθορίστηκε στο νεκροταφείο της Καλαμάτας για την ταφή ατόμων με κορονοϊό και άλλα λοιμώδη νοσήματα βρίσκεται βόρεια του χώρου του μεταχώματος και έχει εμβαδόν 50 τ.μ. Σύμφωνα με την σχετική τροποίηση του κανονισμού λειτουργίας του νεκροταφείου που αποφάσισε χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο, η θέση αυτή εντάσσεται στη γ’ ζώνη του νεκροταφείου. 

Στ.Μ.