Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 18:17

Δημόσια συγνώμη Γιάννη Μπάκα από τον δήμαρχο για τη... “λαδιά” με τον Δημήτρη Φαββατά

Δημόσια συγνώμη, κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζήτησε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας, από τον δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο, επειδή δεν τον είχε ενημερώσει ότι έδωσε οδηγία να μαζέψει ιδιώτης ελιές του δήμου, σε περιβόλι δίπλα στο 22ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Για το περιστατικό του “τινάγματος” των ελιών απλά με εντολή αντιδήμαρχου, χωρίς αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων του Δήμου, είχε κάνει διαμαρτυρία ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς και τότε ο δήμαρχος τον είχε χαρακτηρίσει “πολιτικό συκοφάντη”, χαρακτηρισμό που κ. Βασιλόπουλος ανακάλεσε μετά τη συγνώμη του αντιδημάρχου του…

Ο Δημήτρης Φαββατάς χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού ανέφερε πως έχει αποκαλυφθεί ότι οι ελιές του Δήμου δίπλα από το 22ο Δημοτικό Σχολείο έχουν μαζευτεί με εντολή του αντιδήμαρχου Γιάννη Μπάκα και τόνισε ότι άδικα ο δήμαρχος τον είχε χαρακτηρίσει πολιτικό συκοφάντη. 

Ο Γιάννης Μπάκας απάντησε ότι πράγματι ο ίδιος έδωσε την εντολή και ζήτησε “δημόσια συγνώμη από το δήμαρχό μας γιατί μέσα στην καθημερινότητα που σε πνίγει πολλές φορές παρέλειψα να τον ενημερώσω γι αυτή την εξέλιξη, με αποτέλεσμα όταν ετέθη το ζήτημα από τονκ. Φαββατά να μην γνωρίζει ότι όντως εγώ είχα δώσει την εντολή και την κατεύθυνση στην Υπηρεσία. Συγνώμη κ. δήμαρχε που δεν σας ενημέρωσα”.

Σε αυτό το σημείο τόσο ο Δημήτρης Φαββατάς όσο και ο Γιάννης Χριστόπουλος τόνισαν ότι ο Γιάννης Μπάκας δεν παραδέχτηκε ότι ο ίδιος έδωσε την εντολή για το μάζεμα των ελιών, όταν ο μπήκε πρώτη φορά αυτό το θέμα. Η απάντηση του αντιδήμαρχου ήταν ότι δεν αντιλήφθηκε τότε για ποιά ακριβώς περίπτωση μιλούσε ο Δημήτρης Φαββατάς όταν είχε αναφερθεί στο μάζεμα των ελιών του Δήμου. 

Μετά από αυτά ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, ανακάλεσε την αναφορά “πολιτικός συκοφάντης” για τον Δημήτρη Φαββατά σημειώνοντας όμως ότι όταν ο δημοτικός σύμβουλος μίλησε πρώτη φορά για αντιδήμαρχο που έδωσε εντολή να μαζευτούν οι ελιές δεν είχε πει σε ποιον αναφερόταν και “επειδή πρέπει να μιλάμε πάντα επώνυμα είπα πολιτικός συκοφάντης. Ανακαλώ. Δεν γνώριζα ότι ήταν σε γνώση του κ. Μπάκα. Λυπάμαι γι ‘αυτό που είπα”. 

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο ιδιώτης που μάζεψε τις ελιές, τις μάζευε και προηγούμενα χρόνια, όχι όμως με εντολή κάποιου αιρετού αλλά με αποφάσεις των αρμόδιων συλλογικών οργάνων. Ο ιδιώτης και φέτος μάζεψε τις ελιές και σε αντάλλαγμα παρέδωσε στο Δήμο ποσότητα ελαιολάδου, αντίστοιχη με τα προηγούμενα χρόνια.

Στ.Μ.