Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 16:55

Μπορεί να ξεκινήσει το σχεδιασμό της η Λίντα Καπενατέα, εγκρίθηκε προκαταβολή για το Φεστιβάλ Χορού

Μπορεί από τώρα να ξεκινήσει το σχεδιασμό της η καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας -εφόσον παραμείνει στο τιμόνι του θεσμού- Λίντα Καπετανέα, καθώς από το Δήμο Καλαμάτας ανακοινώθηκε σήμερα ότι εγκρίθηκε προκαταβολή 200.000 ευρώ για τη διοργάνωση του ερχόμενου καλοκαιριού, για 27η συνεχή χρονιά. Η προκαταβολή θα καταβληθεί από το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ αναμένεται η προγραμματική σύμβαση για χρηματοδότηση σε βάθος τριετίας.  

Ο Δήμος Καλαμάτας ανακοίνωσε σχετικά: “Άμεση είναι η ανταπόκριση του Υπουργείου Πολιτισμού προς το Δήμο Καλαμάτας, αναφορικά με τη στήριξη του θεσμού του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Σε συνέχεια τηλεδιάσκεψης του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον Γενικό Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Λίντα Καπετανέα, υπήρξε επικοινωνία ώστε να εκκινήσουν οι διαδικασίες και έως το τέλος του έτους να έχει πιστωθεί προκαταβολή της χρηματοδότησης για το 27ο ΔΦΧΚ.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δημάρχου, η Υπουργός έδωσε εντολή προκειμένου να αποσταλούν τα σχετικά δικαιολογητικά ώστε να προχωρήσει η πίστωση ποσού 200.000€ ως προκαταβολή για το ερχόμενο Φεστιβάλ. Υπενθυμίζεται ότι εντός των επόμενων δύο εβδομάδων αναμένεται να αποσταλεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, σε Περιφέρεια, Δήμο & «Φάρις», το κείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης τριετούς διάρκειας για τη στήριξη του Φεστιβάλ με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ανάλογης των προηγούμενων ετών.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις, υπογραμμίζοντας ότι η Υπουργός Πολιτισμού στηρίζει με πράξεις τον πολιτισμό της περιοχή μας”.