Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 15:02

Βασιλόπουλος: Έχετε εμμονή μαζί μου - Σωφρονάς: Έχετε αλαζονεία

ΠΙΚΡΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Πικρίες με εντάσεις και δηκτικούς χαρακτηρισμούς εκδηλώθηκαν χθες το βράδυ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, μεταξύ του δημοτικού συμβούλου της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Γιώργου Σωφρονά και του δημάρχου, Θανάση Βασιλόπουλου. Ο κ. Σοφρωνάς επανέλαβε ότι ο δήμαρχος δεν έχει κουλτούρα συνεργασίας, ότι τον διακρίνει μια πολιτική αλαζονεία, ενώ ο δήμαρχος απάντησε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Παναγιώτης Χειλάς, από την ίδια παράταξη, έχουν εμμονή μαζί του και τον υβρίζουν. Μάλιστα είπε ο δήμαρχος ότι δεν θα ακολουθήσει τον κ. Σωφρονά σε αυτό τον “κατήφορο” και άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε άλλους χώρους έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο…

Την αφορμή για αυτή την αντιπαράθεση έδωσε σχόλιο που έκανε ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, για τη στάση συμβούλων και παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι οποίες στην προηγούμενη συνεδρίαση καταψήφισαν την εισήγηση της δημοτικής αρχής για τα δημοτικά τέλη του 2021. Ο δήμαρχος είπε ότι η στάση κάποιων συμβούλων και παρατάξεων δεν είναι υπεύθυνη. Ο Γιώργος Σωφρονάς ωστόσο θεώρησε ότι αυτό το σχόλιο του δημάρχου απευθυνόταν στην παράταξή του και ειδικότερα στον επικεφαλής της, Βασίλη Τζαμουράνη, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες αρθρογράφησε για τη στάση της δημοτικής αρχής σε ό,τι αφορά τα δημοτικά τέλη. 

Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2021, ο Γιώργος Σωφρονάς, ο οποίος εκπροσώπησε την παράταξη της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας λόγω της απουσίας του επικεφαλής Βασίλη Τζαμουράνη, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “στις δημοκρατίες, αγαπητοί συνάδελφοι, κυβερνούν οι πλειοψηφίες, οι οποίες δεν είναι μόνον ότι κυβερνούν, δημοκρατία είναι να σέβονται και τις μειοψηφίες. Στο Δημοτικό μας Συμβούλιο δεν ξέρω αν συμβαίνει αυτό. Συμβαίνει όμως ότι κυβερνάει η μειοψηφία με ελάχιστο συνδυασμό από την πλειοψηφούσα αντιπολίτευση”. 

Απευθυνόμενος στον δήμαρχο ο Γιώργος Σωφρονάς είπε, μεταξύ άλλων, ότι “δεν διαθέτετε καμία κουλτούρα συνεργασίας και καμία κουλτούρα συναίνεσης”. Συνέχισε σημειώνοντας ότι “κ. δήμαρχε σας σέβομαι τόσο ως πρόσωπο όσο και σαν θεσμό αλλά θα πρέπει να πάψετε να έχετε μια αλαζονεία και ότι όλα τα κάνετε καλά”. 

Ο Γιώργος Σωφρονάς είπε ακόμη ότι αμφιβάλει για την πολιτική παιδεία του δημάρχου, όπως επίσης ότι “ο αυτοθαυμασμός και οι συχνές αναρτήσεις φωτογραφιών σε πάρκα τσέπης δεν βοηθούν την πόλη και ίσως βοηθούν προσωπικά κάποιους για να αυξάνουν όπως αυτοί νομίζουν την εκτίμηση από τους δημότες. Ο χρόνος είναι ο πατέρας της αλήθειας, όλοι θα κριθούμε στο τέλος της 4ετίας”. 

Τέλος ο εκπρόσωπος της παράταξης του Βασίλη Τζαμουράνη ανέφερε ότι η δημοτική αρχή δεν έχει να παρουσιάσει δικό της έργο αλλά υλοποιεί τα έργα που άλλοι προγραμμάτισαν και ωρίμασαν, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ ακόμη τόνισε ότι ακόμη και αυτά τα έργα τα υλοποιεί με τεράστιες καθυστερήσεις, επικαλούμενος την πεζοδρόμηση της Ιατροπούλου και τις τουαλέτες στο Δημοτικό Στάδιο. 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος απάντησε ότι είναι δημοκρατικά και πλειοψηφικά εκλεγμένος, τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Σε ό,τι αφορά την κριτική που έκανε ο Γιώργος Σωφρονάς ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος απάντησε ότι όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο γνωρίζουν ότι όσα χρόνια βρίσκεται στα έδρανα ποτέ δεν έχει κατηγορήσει και ασκήσει προσωπική κριτική εναντίον κανενός. “Δεν είναι στον χαρακτήρα μου”,  είπε ο δήμαρχος και συνέχισε: “Υπάρχει ένας συνδυασμός που έχει μια εμμονή εναντίον μου με κάποια στελέχη του και συνεχώς με κατηγορούν και με υβρίζουν. Δεν θα πάω στον κ. Χειλά, θα πάω στον κ. Σωφρονά που πριν από τρεις συνεδριάσεις με αποκάλεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ακροδεξιό. Σήμερα με αποκαλεί αλαζόνα, δεν πρέπει να αντιδράσω; Αυτό τον κατήφορο εγώ δεν θα τον ακολουθήσω, άλλωστε υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Λυπάμαι για αυτή τη συμπεριφορά από έναν άνθρωπο μορφωμένο και καταξιωμένο στην κοινωνία μας”. 

Στ.Μ.