Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 16:14

Ξεκινά ο δρόμος από το Νέδοντα στον Κορδία

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΑΡΜΕΒΑΣΗ 
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα στην οδό Πλαστήρα, το δρόμο από το Νέδοντα μέχρι τον Κορδία, τα οποία έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας. Σήμερα ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, Χρήστος Κωτσάκης, υπέγραψαν τη σύμβαση…

Ωστόσο, όπως πολλές φορές έχει σημειωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, από τον εκπρόσωπο της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών, Μιχάλη Αντωνόπουλο, ενώ θα ανακατασκευαστεί η Πλαστήρα, δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις που είναι αναγκαίο να γίνουν, ώστε να μην πλημμυρίζει ο δρόμος, όπως συμβαίνει συχνά μέχρι σήμερα, από τα νερά που κατεβάζουν τα ρέματα της περιοχής. 

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νίκος Μπασακίδης, ανέφερε ότι το πρόβλημα με τα νερά που κατεβάζουν τα ρέματα θα αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της ολιστικής παρέμβαση που θα γίνει με τη μεγάλη εργολαβία του Μορέα. 

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.419.000 ευρώ, ενώ η ανάδοχος εταιρία “Τσερπές-Κωτσάκης-Παπαδέας Ο.Ε.”, πρόσφερε έκπτωση ύψους 57,36%.

Το έργο περιλαμβάνει εκτός από την ανακατασκευή της οδού, τη δημιουργία ποδηλατόδρομου και ισόπεδου κυκλικού κόμβου στη συμβολή του της Αρτέμιδος με την Ευαγγελιστρίας και Πλαστήρα. 

Στ.Μ.