Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2021 17:12

Γερονικολός: Να ανασχεδιαστεί το πρόγραμμα εμβολιασμού στην Καλαμάτα για να μην εξελιχθεί σε φιάσκο

Γερονικολός: Να ανασχεδιαστεί το πρόγραμμα εμβολιασμού στην Καλαμάτα για να μην εξελιχθεί σε φιάσκο

Τον ανασχεδιασμό του προγράμματος εμβολιασμού στην Καλαμάτα και γενικότερα στη Μεσσηνία, ζητά το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μενέλαος Γερονικολός. Τονίζει ότι με το σχεδιασμό που έχει γίνει μέχρι τώρα, το πρόγραμμα εμβολιασμού θα εξελιχθεί σε φιάσκο, γιατί δεν θα προλάβει μέχρι το καλοκαίρι να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού. Ζητά, προκειμένου να γίνει ο ανασχεδιασμός, την παρέμβαση των βουλευτών και των αυτοδιοικητικών παραγόντων του τόπου…

Σε δήλωσή του ο Μενέλαος Γερονικολός τονίζει συγκεκριμένα: “Τουλάχιστον πρόχειρος µπορεί να χαρακτηριστεί ο σχεδιασµός του Υπουργείου Υγείας, σχετικά µε τον εµβολιασµό του γενικού πληθυσµού του δήµου Καλαµάτας.

Σύµφωνα µε τον εν λόγω σχεδιασµό, οι περίπου 70.000 κάτοικοι ολόκληρου του δήµου θα εµβολιαστούν σε δύο εµβολιαστικά κέντρα, στο Νοσοκοµείο και στο Κέντρο Υγείας της Καλαµάτας. Αυτό σηµαίνει ότι, προκειµένου στις αρχές καλοκαιριού να έχει εµβολιαστεί το 70% του πληθυσµού, θα χρειαστεί καθηµερινά να πραγµατοποιούνται εκατοντάδες εµβολιασµοί, κάτι που µε τις υποδοµές και το υπάρχον προσωπικό στις δύο δοµές υγείας είναι εντελώς ανέφικτο.

Ήδη, στο ζήτηµα έχει αναφερθεί πρόσφατα ο διευθυντής του Κ.Υ. Καλαµάτας, ο οποίος και ζήτησε την αύξηση των εµβολιαστικών κέντρων, ώστε η διαδικασία του εµβολιασµού να κυλήσει οµαλά.

Ενώνουµε τη φωνή µας µε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δοµών υγείας της Καλαµάτας και της Μεσσηνίας και ζητούµε τον άµεσο ανασχεδιασµό του προγράµµατος εµβολιασµών στο Νοµό, την αύξηση των εµβολιαστικών κέντρων στην Καλαµάτα, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές, την άµεση ενίσχυση των δοµών υγείας µε προσωπικό.

Καλούµε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και της αρµόδιας για τις δοµές υγείας στη Μεσσηνία, 6η Υγειονοµική Περιφέρεια Πελοποννήσου, να παρέµβουν άµεσα, ώστε η διαδικασία του εµβολιασµού του πληθυσµού της Καλαµάτας και της Μεσσηνίας να µην µετατραπεί σε φιάσκο.

Ζητούµε την άµεση ενεργοποίηση, προς την ίδια κατεύθυνση, των βουλευτών της Μεσσηνίας και των αυτοδιοικητικών παραγόντων του τόπου µας, οι οποίοι οφείλουν να διεκδικήσουν άµεσες λύσεις”.