Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 08:34

Φτωχή αλλά και με επικοινωνιακή σκοπιμότητα η στήριξη του ΔΗΠΕΘΕΚ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 
Μικρή έκριναν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης την οικονομική στήριξη του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ύψους 35.000 ευρώ για ένα χρόνο. Μάλιστα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Κοσμόπουλος, υποστήριξε ότι η Περιφέρεια μέσα στα 35.000 ευρώ περιλαμβάνει και την κάλυψη των εξόδων για τις μετακινήσεις του ΔΗΠΕΘΕΚ και επιπλέον παρατήρησε ότι μέσα από αυτό το μικρό ποσό η Περιφέρεια επιδιώκει να προβληθεί και αποπάνω, σχολιάζοντας μάλιστα “τι μας λες;”...

Μικρό έκρινε το ποσό των 35.000 ευρώ και ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Βασίλης Τζαμουράνης. 

Ωστόσο ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, διαφώνησε, τονίζοντας ότι η πέραν των 35.000 ευρώ που θα δώσει η Περιφέρεια για το ΔΗΠΕΘΕΚ, θα χρηματοδοτήσει και μια παραγωγή για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του ΄21 με 80.000 ευρώ, ενώ ακόμη, συνέχισε ο δήμαρχος, η Περιφέρεια θα επιχορηγήσει τόσο το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού όσο και το Μέγαρο Χορού. 

Χθες, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, εγκρίθηκε πάντως ομόφωνα η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου, του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας και της Φάρις, για ένα χρόνο. Ο Δήμος θα διαθέτει 70.000 ευρώ, το υπουργείο 35.000 ευρώ συν άλλα 35.000 ευρώ εφόσον το ΔΗΠΕΘΕΚ καλύψει τους όρους που θέτει το υπουργείο, ενώ η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα δώσει 35.000 ευρώ. 

Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι ο Δήμος μέσω της Φάρις εκτός των 70.000 ευρώ καλύπτει τη μισθοδοσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕΚ, καθώς και διάφορα άλλα έξοδα. 

Πάντως τόσο ο Βασίλης Κοσμόπουλος όσο και ο Βασίλης Τζαμουράνης σημείωσαν πως είναι αρνητικό το γεγονός ότι η προγραμματική σύμβαση έχει διάρκεια ενός έτους, όταν η προηγούμενη είχε τριετή διάρκεια. Όμως ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος όσο και ο πρόεδρος της Φάρις Παντελής Δρούγας απάντησαν σχετικά ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι συζητήσεις με το υπουργείο για τη υπογραφή τριετούς προγραμματικής σύμβασης για το 2022 και μετά. 

Στ.Μ.