Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 17:30

Δύο νοσηλεύτριες θα προσλάβει ο Δήμος για να βοηθήσουν στον εμβολιασμό

Την πρόσληψη δύο νοσηλευτριών/υτών ανήγγειλε σήμερα ο Δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να διατεθούν στις υγειονομικές δομές της περιοχής για την υποστήριξη της προσπάθειας εμβολιασμού του πληθυσμού. Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, είχε προαναγγείλει την πρόσληψη των δύο ατόμων κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όταν ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου - Ενεργοί Πολίτες”, Μανώλης Μάκαρης, είχε καλέσει το Δήμο να προσλάβει προσωπικό για τη στήριξη των δομών υγείας, δεδομένου ότι δίνεται τέτοια δυνατότητα μέσω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας…

Σήμερα, όπως ενημερώνει ο Δήμος Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τα ζητήματα πρόνοιας, όπου έγινε αναφορά και στο συγκεκριμένο θέμα. Ειδικότερα ο Δήμος ανακοίνωσε: “Τα κοινωνικά θέματα και τα ζητήματα Πρόνοιας αποτελούν έναν από τους βασικούς άξονες προτεραιότητας του Δήμου Καλαμάτας. Στο πλαίσιο αυτό διαρκής είναι η προσπάθεια ενίσχυσης και στήριξης των δημοτικών δομών, προκειμένου να καλύπτονται στο μέτρο του δυνατού, οι αυξημένες ανάγκες ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Κατά τη διάρκεια τακτικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021, υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, εξετάστηκαν θέματα, δράσεις και έργα που την περίοδο αυτή είναι σε εξέλιξη (Δημοτικά Υπνωτήρια κ.ά.), ενώ υπήρξε ενημέρωση για την πορεία των υπό ίδρυση δομών που διεκδικούν χρηματοδότηση, όπως το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων αλλά και το Κέντρο Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.  

Επίσης συζήτηση υπήρξε και για τη βοήθεια που ο Δήμος προτίθεται να προσφέρει προς τις τοπικές δομές Υγείας, στο πλαίσιο των εμβολιασμών κατά του Covid-19, με την πρόσληψη δύο νοσηλευτών/τριων ορισμένου χρόνου.

Κατεύθυνση, όπως αυτή δόθηκε για ακόμα μία φορά από τον Δήμαρχο, η ενίσχυση της προσπάθειας που καταβάλλεται προκειμένου ο Δήμος και οι δομές του να βρίσκονται δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος έδωσε οδηγία η Υπηρεσία να εξετάσει την αύξηση (με κριτήρια) οικογενειών και ατόμων που στηρίζονται από το Δημοτικό Παντοπωλείο και το Δημοτικό Συσσίτιο. Επίσης να αναζητηθεί χώρος για τη δημιουργία νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Καλαμάτα, ενώ συζήτηση υπήρξε για τους Παιδικούς Σταθμούς Βέργας και Αρφαρών, καθώς και τη δημιουργία Παιδικού Σταθμού που να εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή του Νοσοκομείου”.